@Delicacy
"Nu ştiu unde a murit Eminescu, dar probleme psihice nu a avut.Asta o dovedesc operele sale."
Frumos spus, pentru ca un nebun nu poate crea o asemenea opera. Dar, că mintea lui a clacat, ca orice alt organ al corpului uman la o anumita varsta, asta e cu totul altceva. Daca avea hemoroizi, murea de aceasta boala, daca i s-a imbolnavit creierul... se intelege.
Http://www.youtube.com/watch?v=JpKUJV91zJs urmareste asta si o sa afli exact ce si cum...
Statisticile medicale arata ca intr-adevar cazurile de maniaci depresivi sunt mult mai frecvente la marii creatori decat la restul lumii. Sigur, nu e o corelatie de 100%, dar anumiti mari creatori si-au scris cele mai importante opere in cadrul unor episoade maniacale.
El a avut si ceva rude care au suferit de aceeasi boala parca, deci a fost predispus. Asta nu inseamna ca toti poetii au probleme asemanatoare.
Psihicul geniilor este diferit de restul oamenilor. Orice geniu are un dram de nebunie.
Bună!
Eu nu fac poezii. Îmi fac alţii pentru mine. Ăia sunt nebunii.
Pe curând!
Nu-mi pasă ce tip de probleme au avut şi nici nu mă pot pronunţa în legătura cu asta, având în vedere că n-am avut plăcerea să îi cunosc.
Nu ştiu unde a murit Eminescu, dar probleme psihice nu a avut.Asta o dovedesc operele sale.
Şi mai mult decât atât, încetaţi să mai judecaţi persoana cu care nu aţi avut nici o legătură! Apreciaţi munca sa intelectuală şi nu biografia sa incertă.
" De ce credeţi că Eminescu a murit la SPITALUL DE NEBUNI? " - Pentru că publicaţiile sale politice iritau foarte mult politicienii de la acea vreme, iar aceştia au avut grijă să scape de Eminescu, la fel cum au făcut şi cu alţii.
" Voi consideraţi că poeţii au probleme sociale sau psihice? " - Să spui despre nişte oameni cu un nivel de inteligenţă atât de ridicat, că au probleme de genul acesta, sună puţin cam deplasat.
Daca poetii aveau probleme psihice sau sociale nu mai aveau poezii atat de frumoase. Dupa parerea mea, Mihai Eminescu, daca ar fi murit la spitalul de nebuni cred ca probleme psihice ar fi aparut la batranete.Nu moare nimeni sanatos tun...Insa cum unii mor de cancer sau alte boli, el a murit dintr-o boala psihica.Si...daca Mihai Eminescu ar fi murit din cauze psihice asta nu inseamna ca toti poetii, din intreaga lume au murit din aceasta cauza sau ca au probleme psihice sau sociale.O zi buna in continuare !
Da, Eminescu a murit într-un ospiciu. Dar nu pentru că era poet, ci pentru că suferea de o afecțiune psihică. Acolo erau internați mai mulți care nu erau... poeți. Foarte mulți poeți nu au murit nebuni ci de bătrînețe (Arghezi) sau de alte afecțiuni organice (Ion Barbu, G. Bacovia), de pildă de ciroză (N. Stănescu, M. Sorescu) sau cancer (Magda Isanos) sau accidental (Labiș) sau prin sinucidere (Cesare Pavese, Emil Ivănescu) ori probabil de sfilis (W. Shakespeare). Chiar și ghilotinați (Andre Cheneir) sau împușcați (F. Garci a Lorca) Nu e nicio legătură cauzală între condiția de poet și cauza decesului.
Mihai Eminescu nu a murit la spitalul de nebuni. El a murit de aceasta boala SIDA! Nicidecum la nebuni
In Martie 1889, Mihai Eminescu este internat in sanatoriul drului Sutu, de pe strada Plantelor din Bucuresti. Vlahuta vizitandu-l in spital, il gaseste comunicabil, pregatit sa scrie poezii. Cum reese din notele doctorului Vines, starea lui Eminescu s-a agravat in clinica, astfel ca i-a aparut o stare deliranta cu dureri in tot corpul, tremuraturi, incetinirea reflexelor pupilare (la internare, normale), tulburari grave sfincteriene, abolirea reflexelor osteo-tendinoase (la internare exagerate)--
Acesta a fost diagnostica cu sifilis nu cu sida, fata draga, apoi a suferit niste anomalii psihice, inca nestiindu-se daca fusesera provocate de boala fizica sau nu, care au dus la internarea unui sanatoriu.
Se presupune ca ar fi avut sifilis.
"dl. Mihail Eminescu este atins de alienație mintală în formă de demență, stare care reclamă șederea sa într-un institut". Nu iti spune nimic asta?
AvalohAlyn întreabă: