Draga, nu-i vorba doar de dovada, ci de simt.
Intr-adevar, sunt multe religii, si acestea intemeiate tot de noi, oamenii; asadar, si eu imi pun - uneori - intrebarea: - daca exista atatea religii pe Terra, atunci, care sa fie cea corecta/dreapta? - cand fiecare emitem prezumtii, judecati, si etc etc..., sa lasam astea, caci nici noi nu stim care e cea adevarata!
Cat despre Biblie, ar trebui sa am o facultate de teologie in spate, si inca, vreo doua - trei sau patru - studii (tot asa, avand legatura cu asta), si-atunci, am sa vin, sa(-ti) argumentez..., pana atunci, imi dau doar cu parerea, ne emitand judecati si, spunandu-ti ca legat de viata asta a noastra - totul se leaga/are o legatura: nimic nu-i alandala, asa cum uneori - unii dintre noi - avem - iluzia ca le stim pe toate!
Si, da, cred ca Cineva exista: - un Dumnezeu (o energie imensa/infinita, pot spune si asa; care, odata ce e activata prin o rugaciune sau in fine..., eu stiu, ca atare..., ai senzatia ca Acesta, isi face prezenta - prin transmiterea unor energii pozitive!, dar, asta doar, depinde de fiecare in parte! - cum isi alimenteaza spiritul ).
@ramona
Acum ca sa fim obiectivi, de cei 1700 stupizi ai lui Kongeriket ce sa mai spunem? Ca este din vina celor care au avut curaj sa scrie ceva in contradictoriu, sau a religiei?
Unele raspunsuri sunt placute, altele de plans. Ok, daca nu crezi explicatiile religioase si restul', crezi doar in asta:
Daca tu crezi in Dumnezeu si El nu exista, nu pierzi NIMIC, dar daca tu nu crezi in El si acesta exista, pierzi TOTUL. Este imposibil ca intr-o lume atat de ordonata sa nu fie un creator rational. Daca ne gandim la evolutie. Protozoarele cum au aparut(protozoarele= primele forme de viata-organisme nevertebrate unicelulare)?
Nu conteaza de religie daca crezi cu adevarat in dumnezeu el este cu tine in orice religie tei afla
Pai mi-e imi place astronomia, si uni oameni spun ca supernovele ne-au creat(cauta pe internet ce inseamna sau poate gasesti intr-o carte sau poate sti deja ce inseamna)si eu cred asta! Animalele apa, pamantul eu cred ca supernovele au facut asta, poate altcineva ne ajuta la bine si la greu(nu exagerez)dar parerea mea este ca supernovele au creat tot ce vedem in jurul nostru, chiar si pe noi!
Sper ca ti-am fost de ajutor!
Pa,
Pa!
Eu nu cred in evolutie. Eu cred ca exista o forta creatoare. Prin urmare cred ca e atotputernica si atotstiutoare. Crestinii il numesc Dumnezeu. Deci daca exista o atfel de divinitate, oricum s-ar numi, spune-i ei toate nedumeririle, spune-i ca nu stii ce sa crezi... cere-i cumva sa iti arate daca exista, care e adevarul. Daca chiar iti doresti din inima sa afli daca exista Dumnezeu, vad ca asta te intereseaza, pune-l la incercare! Nu se poate sa nu iti raspunda, daca exista. Daca te intereseaza mai multe despre Dumnezeu, poate as putea sa te ajut. Lasa-mi un id prin mesaj, nu aici unde sa o vada toti.
Foarte multi oameni cred in Dumnezeu, chiar si eu si sunt sigur ca tear pedepsi daca nai crede in el dar daca tu o sa crezi si o sa fi un crestin atunci mai zic si eu bunatate
Eu cred...nu cred in nicio religie ci cred doar in dumnezeu. cel despre care se vb mereu.eu nu cred in biserici si in preoti.eu cred in DUMNEZEU.
Erau 2 gemeni in pantecul mamei,si unul spunea "abia astept sa o cunoastem pe mama sa intram in lume, sa ne cunoastem rudele ect"si cel dea l doilea spunea"care mama,care rude, care lume, nu exista nimica numai noi 2 si atat, tot c vezi asta este esti visator, nu esti realist deloc.(trageti voi concluzile )
Eu cred în Dumnezeu, dar nu în Dumenzeu creat de ei. Biblia, biserica, în special biserica cea ce secole la rînd a dat sub mîna morți sute și mii de veți umane. Din cauza la biserică, preoți mincinoși altfel spus,, farise,, scripturi false în care îl prezentau pe Dumnezeu ca pe o ființă care pedepsește î-mi perdusem credința, încercam să fiu realistă însă trebuie de recunoscut că atuncia cînd ne este greu noi ne adresăm la Dumnezeu, numai acest cuvînt,, Doamne,, demonstrează deja faptul că noi credem, posibel Dumenzeu nici pe aproape nu este așa cum ni l-am imaginat tot acest timp, dar el există, cel puțin există o putere ce ne ocrotește, ce ne ajută. Încearcă să vorbești cu el, nu prin rugăciuni scrise de cineva, așa singur numai tu și El, spune totul ce ai pe suflet roagăl să te ajute și ai să ai senzația că cineva te ascultă, că cineva e lingă tine. Eu nu cred în biserică, nu-mi fac semnul cruci, în general poate mă greșesc și mulți au să mă judece, dar oare cum putem noi să ne facem semnul pe care l-au omorît pe Isus. Nu, eu nu fac parte dintr-o sectă oricare, sunt botezată. Nu importă ce fel de religie ții, musulman, creștin ortodox, catolic, budist, toate religile au la bază cele 10 porunci ce de fapt țin de morala noastră de supraconștiință, toate religile au cîte ceva bun rămîne doar să luam aminte și să învățăm cele bune. Omul are nevoie de credință, aceasta e natura omeniască, chiar și în preistorie sau antichitate cînd lumea avea o altă orînduire, oameni credeau în ceva căci asta le dădea putere așa și în prezent. Lumea e plină de mistere, de taine pe care noi nici odată nu am să le cunoaștem dar care cu adevărat sunt ascunse în propria noastră inimă și suflet. Părerea mea este că există putere, rea și bună, iar nouă ne rămîne doar să alegem. Dumenzeu în care cred eu e foarte bun, el iartă, iubește, ocrotește. Și-n fine cautăl pe Dumenzeu în tine nu în scripturi și nu în religi, cautăl în adîncul sufletului.
Deschide-ti ochii! Ce vezi? Vezi dealuri, vezi munti, vezi ape, vezi pasari si alte animale, vezi omul... Cine le-a creat? Acum ridica-ti privirea spre cer! Aolo e raspunsul... Dumnezeu
Deci în primul rând nu e vorba de asta, tot e mai bine să crezi în Dumnezeu decât în Satana cum a făcut LaVey, El a scris Biblia Satanică
AvalohAlyn întreabă: