De curand a fost gasita in apropierea cali lactee sau chiar in ea(universul nostrul).o planeta asemanatoare pamantului cu sanse de 80% de viata pe acea planeta, dar jumate e inghetata..si pe ea exista oxigen..si apa...mai sunt inca 2 care nu pot fi exlorate din cauza mari distante dintre planeta noatra si aceea planeta..nici telescoapele nu pot fi trimise acolo.
Am pus intrebarea pentru ca am vazut un reportaj pe history channel si stiu ca atunci cand am impartasit ideea altora au spus ca am luat-o razna.
Uite si parerea unui om de stiinta:
"Omul afla in cele din urma ca este singur in imensitatea rece a universului in care a aparut pur si simplu din intamplare." - Jacques L. Monod
In momentul de fata exista aproximativ 200 miliarde de galaxii descoperite ( 0, 2% din univers).
In acest 0.2% din univers se nasc si mor planete chiar in timp ce eu tastez.
Este imposibil sa nu existe alte forme de viata.
Viata nu se poate desfasura doar in medii cunoscute de noi.
Nu avem capacitatea si nici experienta sa intelegem toate nivelurile de existenta care coexista simultan.
Da, cred cu tarie ca nu suntem singuri in univers.
Pana in momentul de fata sunt descoperite 200 miliarde de galaxii ( 0.2% din universul actual).
Cum mama naibii sa existe 125 de galaxii in univers.
Asta ar inseamna ca deja oamenii de stiinta au explorat intreg "infinitul" univers .
Având în vedere dimensiunea posibil infinită a universului, sigur că da. Dacă nu ne-au contactat e altceva, poate sunt la ani lumină distanţă, sau poate au de făcut lucruri mai mişto decât să răpească vaci şi să contacteze oameni.
Oamenii de stiinta se bazeaza, in mare parte, pe ipoteze si teorii. Nici pe cele 200 de miliarde de galaxii despre care tu vorbesti nu le-au explorat, din cate tin minte... Iar universul NU este infinit. Aceasta teorie era valabila cu multi ani in urma.
Cu cele 125 de galaxii ai dreptate, e vina mea, am scris in graba incercand sa pun accentul pe numarul, aproape de neconceput, de planete existente numai in universul nostru.
Viata pe alte planete ar putea fi posibila, insa tehnologia noastra nu e destul de avansata pentru a avea un raspuns coeren la intrebarea 'exista extraterestrii? '
Exista fiinte extraterestre, s-ar spune ca sunt chiar dinozauri sau celule mici, eu cred deoarece spatiul e infinit...
Imagineaza-ti ca in galaxia noastra sunt... sa zicem vreo 10 de milioane de stele ( chiar daca sunt mai multe) si sunt 10 de milioane de galaxii (aceeasi poveste) si fiecare stea sa zicem ca are in medie 2 planete. Inmulteste acum si afla cam cate planete sunt. Da-ti seama cat de incuiat la minte sa fii sa zici ca nu exista extraterestrii.
Poate nu au ajuns pe Terra, nu vad de ce ar face asta, dar in mod cert exista!
Bine, asta e o formula a unui om de stiinte, dar am uitat cum se numeste.
Da.Universul este foarte mare, si deja cercetatorii au descoperit o planeta asemanatoare pamantului la o distanta foarte mare, ce-i drept.Inca nu s-a aflat daca pe acea planeta exista si viata, dar apa exista (se vedea din spatie).
Eu cred ca in maxim 10-20 de ani se v-a afla.
anonim_4396 întreabă: