| Anonimy08 a întrebat:

Voi cum credeți că va arăta lumea în 30 de ani, din punct de vedere științific?
Credeți că vom reuși să găsim o metoda să întinerim, să trăim mult mai mult, său chiar să trăim veșnic?
Credeți că vom reuși să spargem legile fizicii și să putem depăși viteza luminii sau chiar să reușim teleportarea, sau chiar călătoria în timp?
Credeți că vom putea învia oamenii care au murit deja, pentru a avea și ei o șansă la o viață mult mai lungă sau chiar veșnică?
Ce părere aveți și ce alte lucruri credeți că vor fi posibile în următorii zeci de ani, datorită științei?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Pentru metode de intinerit cred ca mai este nevoie de vreo 100 de ani cel putin, ca nu am ajuns inca sa avem aveam tehnologie, nici macar nu stim cum sa oprim virusii care ne omoara sau ne aduc modificari majore in corp.
Cat priveste inviatul oamenilor, nici o sansa.

In urmatorii 20-30 de ani va continua sa se dezvolte tehnologia, industria chimica, apar materiale noi, mai usoare, mai durabile, industria farmaceutica, creind tratatmente impotriva cancerului si abolilor autoimune, desii nu se vrea in raelitate descoperirea lor, fiindca un om sanatos nu mai merge la medic si atunci medicii si oamenii de stiinta vor murii de foame, industria farmaceutica va da faliment samd.

Fac o paralela, la ce schimbari vad eu de acum 30de ani in Romania, pana azi: corputia a crescut, sistemul emdical este la pamant, lipsa de respect s-a spulberat, copii nu mai primesc educatie de la parinti, nu mai ai respect si nici bun simt, nu mai invata, sistemul de invatamnt este la pamant, producand prosti si needucati pe banda, daca s-a ajuns sa se intre la facultate fara examen cu medii de 5 si 6, doar ca profesorii de facultate sa aiba loc de munca si sa traaisca bine. Nu mai ia nimeni in considerare diplomele de facultati, fiindca nu mai au nici o valoare. Si lista poate continua...

-

| Anonimy08 explică (pentru Violleta2022):

"Pentru metode de intinerit cred ca mai este nevoie de vreo 100 de ani cel putin, ca nu am ajuns inca sa avem aveam tehnologie"
-Prea curând nu știu dacă se va reuși, dar nici chiar 100 de ani. Deja s-a reușit în laborator pe șoareci. Doctorul și coordonatorul exeprimentului a spus că în aproximativ 20 de ani se va putea și pe oameni. Acum rămâne să sperăm și să așteptăm;

"Cat priveste inviatul oamenilor, nici o sansa."
-Știu că pare absolut imposibil, dar știința poate multe și descoperă mereu lucruri noi. Așa și acum mii de ani oamenii nici nu se puteau gândi la ce avem noi astăzi (curent electric, telefoane, tehnologie, transport, medicină etc.), iar pentru noi sunt niște lucruri absolut normale pe care le folosim zilnic. Eu vreau măcar să am speranța că se va putea la un moment dat să putem învia oamenii morți, se găsesc sigur metode...

"fiindca un om sanatos nu mai merge la medic si atunci medicii si oamenii de stiinta vor murii de foame, industria farmaceutica va da faliment samd."
-Eu mă gândesc că în viitor Inteligența artificială și roboții (la care deja se lucrează) vor lua locul oamenilor in cam toate domeniile. Astfel oamenii nu vor mai trebui să muncească ci doar să se bucure de viață. Asta ar însemna să nu mai existe bani, dar ținând cont că I.A. și roboții fac totul în locul oamenilor, toți oamenii vor avea un trai cât mai bun.

"Fac o paralela, la ce schimbari vad eu de acum 30de ani in Romania, pana azi"
-În România, dar eu mă referam la toată planeta. Nu Romania se ocupă de știință. Indiferent de țara noastră, știința tot se va dezvolta în celelalte țări. Dar sper că și Romania va ajunge mai bine în viitorul apropiat...

Mulțumesc de răspunsuri! happy

| Momentan a răspuns (pentru Anonimy08):

Se "dezvoltă" și în România, sunt și minți luminate din țara noastră. Doar că e nevoie de sponsorizare, deci este de înțeles.
Mai lasă dilmele sf sau pune-te mai mult pe studiu ca să accelerezi progresul.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Anonimy08):

Nu avansam atat de rapid incat sa avem roboti si inteligenta artificiala care sa lucreze in toate joburile oamenilor.

| relian a răspuns (pentru Anonimy08):

Cred ca vizionezi f multe filem SF,apoi le si crewzi,le iei de bune laughing Lumea cu cit se mai inmulti mai mult cu atit o sa fie mai de rau,de bine nu prea cred.
Daca tot crezi unele chestii,teorii, afla ca omul na trait nicicind mai mult decat astazi si nici nu va trai nici in viitor.
Cind aparu omu avuse speranta de viata ca si astazi.A trecut apoi prin ceva perioade mai grele, adica perioade grele facute tot de om, sa sclavagesti semenii, sa nu le dai sa manince etc, in acele perioade speranta de viata a fost mult mai redusa.
Ia alta poveste.Am ajuns pe Luna fara tehnologie,dar astazi cu tehnologie nu putem ajunge nici in spatiu laughing deci despre ce avioane vorbim?
Faptul ca avem calculatoare,asa cea adus in viata omului astea sa zici wow? Nimic,deci despre ce viitor vorbesti,ala de milioane de ani? Putem sa fim ori ceva mai avansati,ori sa ajungem iar primitivi.
Asa daca o luam la pas,da gasim,sau redescoperim anumite chestii in mai toate domeniile,dar pasii is f mici,pana sa descoperim noi iar America s-ar putea sa ne distrugem si sa ajungem iar la sapa de lemn laughing
Sa prezici ceva,luind ce facem acum da,poti estima,poti vorbi,dar astea ramain la stadiu ala de vorbe,nu stim ce putem pati maine,chiar daca sintem stapanii planetei,vorba vine,sintem in lantu asta al vietii undeva sus azi,dar nu se stie maine unde sau daca o sa mai fim.
Sa invii morti nici in filmele alea SF nu se intampla asa ceva laughing odata ce creirul s-a dus,ai pus cruce, numa popa te mai rezolva laughing

Sa intineresti pffff nu conoastem toate piesele din care sintem facuti, nu mai zic sa le stim si functionarea, fiecare ce face, apoi doar daca am sti, deabioa atunci sa zici ca am putea afla daca se poate sau nu se poate face ceva.
Sintem masinarii f complicate la nivel microscopic.Se merge pe presupunere inca,exemplu -virusurile si alte animaluri ce nu se pot vedea,adica vorba vine,poate ca nici nu-s,poate e vorba de altceva laughing

Ce ai nimerit-o este aia cu RO nu se ocupa de stiinta,aia da,poti sa o mai spui,dar eu as adauga majoritatea tarilor nu se ocupa de nimic laughing is f putine tari care se mai ocupa de ceva.
Majoritatea cercetarilor astazi se fac de catre americani,mai putin pe ici pe colo in alte tari,toata lumea umbla dupa frecat luleaua,frecatu mentei,nici macar oamenii nu mai citesc,trec prin scoala ca asa trebuie laughing sintem f multi ca populatie,se urmareste munca in echipa, ceea ce nu aduce nici o descoperire majora pentru societate, grupurile se par ca niciodata nu au descoperit mai nimic.
Descoperirile au fost facute de indivizi nu de grupuri, deci se greseste ca se merge pe ideea asta de echipa, dar a sta e, cei care au bani dicteaza cum sa se faca ceva.

Cum va arata lumea pepste 30 de ani? Ca si astazi, poate cu ceva mai multa experienta in ce se face deja, dar vom fi exact ca si astazi.

21 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să trăim mai mult, da, veșnic, nu.
Să putem depăși viteza luminii? Da, căci OZN-urile o fac.
Teleportare, nu. Călătorie în timp, sigur nu.
Înviere? În cartea de pe raft.
Creier conectat la PC. Asta s-a început deja.
Comunicare extinsă cu animalele.
Noi forme de energie.
Colonizarea planetei Marte.
Contactul și colaborarea cu extratereștrii.

| Anonimy08 explică (pentru sadrian46):

Nu cred că OZN-urile există... Extratereștrii sigur există, dar nu prea aveau cum să ajungă la noi... Acum depinde dacă ei au reușit să depășească viteza luminii, altfel extratereștrii clar nu ne-au vizitat, pentru că distanța până la noi ar fi mult mult prea mare pentru a ajunge deja aici.
Teleportarea deja exista, dar momentan numai cea cuantică, tocmai s-a descoperit în Olanda. În câteva zeci de ani vom putea folosi internetul cuantic. Poate cine știe, se vor putea și oamenii teleporta în viitor, mie nu mi se pare deloc chiar imposibil.
Călătoria în timp ar putea fi posibilă din punct de vedere fizic, numai că trecutul nu ar putea fi schimbat, deci am trăi exact aceleași lucruri.
Acum rămâne de văzut...

Mulțumesc pentru răspunsuri! happy

| sadrian46 a răspuns (pentru Anonimy08):

Nu cred că OZN-urile există.
Dacă Pentagonul crede, că s-a ciocnit cu ele, și tu nu crezi, cum intepretezi tu asta?
Acum depinde dacă ei au reușit să depășească viteza luminii.
Da, exact aici este problema, care ține de limitările pe care le ai în viziunea ta despre lume.
Ce este lumina? O proprietate a spațiului. De aceea viteza ei nu depinde de alte mișcări din spațiu, de sistemul de referință care măsoară acele mișcări. Este o vibrație a spațiului.
Ce constată cei care se confruntă profesional ( Aviața USA, care face parte din Pentagon, care nu se joacă, ci apără viața cetâțenilor americani ) cu OZN-urile? Că ei cunosc altă fizică. Iar în această fizică intră și altă modalitate de a percepe și a utiliza spațiul.
Teleportarea deja exista, dar momentan numai cea cuantică.
Aici nu sunt de acord cu tine și cu cei ce interpretează astfel fenomenul. La nivel cuantic se întâmplă multe fenomene care sunt contra intuitive, la interpretarea lor nu putem folosi intuiția noastră, pe care o avem în lumea macro în care trăim. E o altă lume. Ce este posibil acolo nu este posibil la nivelul nostru. Cum percepem lumea ( în fizică e la fel)? Pe bază de modele tot mai complicate și mai sofisticate. Cum definești teleportarea la nivelul nostru? Că iei un obiect dintr-un loc și îl muți în alt loc fără să îl treci în spațiu (modelul Newtonian de spațiu pe care trăim și experimentăm când ne deplasăm cu autobuzul de exemplu) prin punctele intermediare.
Cum ai reuși asta, la nivelul nostru fără să utilizezi energie, etc?
Astfel, teleportarea la nivelul nostru este contra intuitivă din start.
Iar în modelul cuantic, ce facem? Luăm spațiul Newtonian și modelăm lumea de acolo, de la acele dimensiuni. Și ajungem la concluzii care depășesc intuițiile din fizica și experiența noastră macro, multe, multe. Și ce concluzie tragem? Că acolo este altă lume. Și în acea lume, spui d-ta că cei din Olanda au descoperit că acolo, la acel nivel, ceva a fost luat dintr-un loc ( la acel nivel) și mutat în altul ( un loc de acolo, din acea lume) fără a trece prin locuri ( din acea lume, din acel model) intermediare.
Să ne clarificăm. În lumea noastră trăim, exprimentăm spațiu într-un fel, și avem și un concept, un model de teleportare.
Iar la nivel cuantic, ( tot model creat de noi, daral unei lumi total diferite de a noastră de aici) și crezi că este posibil să transferi conceptul de acolo de teleportare, și să faci de exemplu un autobuz care să folosească modelul tău ( de acolo) ca să sară dintr-un loc în altul.
După ce înțelegi mai mult despre mecanica cuantică ( care este și ea un model, o metaforă, o poveste) o să îți dai seama că nu este posibil, nici logic și nici faptic.
Asta la fel, după ce înțelegi ce este timpul, (o măsură a mișcării) îți dai seama că nu poți călători prin el. Ar fi tot un fel de teleportare.

| T0T a răspuns:

Dacă vor fi (legate de întinerire), nu vor fi accesibile publicului. Toți vor depopularea planetei. Asta ar crea dezastru. Alte lucruri spuse de tine încalcă legile fizicii.
Să nu crezi că se vor face minuni în următorii zeci de ani. Suntem departe și de călătoria pe planete mai îndepărtate decât Marte, de inteligență artificială apropiată de inteligența unui cimpanzeu, de rezolvarea atâtor boli, iar produsele farmaceutice „minune" nu ne fac să trăim extrem de mult sau să avem o bătrânețe ușoară. Nu vei prinde vreun lucru din cele spuse de tine.

| CostinAlamariu a răspuns:

În niciun caz nu se va intampla vreodata tot ce zici tu acolo. Oamenii nu pot fi înviați (cel puțin nu prin metode științifice). Calatoria înapoi în timp este imposibilă, filozofic vorbind, iar înainte este posibila doar in anumite conditii. Nu va fi niciodată posibil ca oamenii să trăiască veșnic. Suntem niște creaturi fragile care pot muri din tot felul de cauze. Legile fizicii nu pot fi sparte, de aia sunt legi.

| Brizbriz a răspuns:

NOPE

cine are idee, macar vaga, despre ce inseamna progresul civilizatiei, cel putin simte ca NU SUNTEM NICI PE DEPARTE PREGATITI pentru imortalitate, FTL (faster than light), etc.

trebuie un salt enorm in inteligenta, constiinta de sine si mai ales controlul... LACOMIEI

hai sa iti dau un exemplu
camera digitala (aia care o ai intelefon) a fost inventata de... Kodak
TU ai auzit de Kodak?!?
ei bine, au fost cei mai cei dintre cei mai cei in fotografie, pana cand s-a terminat cu fotografia pe film
totusi, de ce nu ai auzit de ei (decat poate vag) si nu ii asociezi cu, camera digitala
ei bine, pentru ca dupa ce au inventat-o, in loc sa se apuce sa profite serios de idee, au ingropat-o, doar ca sa mai vanda film, macar cativa ani
iar acum, din cea mai mare firma in fotografie, au ajuns, ca putini mai stiu de ei, deci, sunt un mai nimic
asta se numeste LACOMIE, phootem progresul, in numele banului

alte exemple:
prin anii 1980 cineva a inventat o masina electrica, fiabila, cu autonomie mare si IEFTINA, asa ca i-au dat in cap, ca sa vanda petrol
la sfarsitul anilor 1990, inceputul anilor 2000, AM VAZUT EU INSUMI, la tembelizor, de vreo 2 ori, si apoi un site care a fost in picioare cativa ani, un roman, care a inventat "stocarea volumetrica" si putea stoca pe un disc de fonta ceva de gen 300 de terra de date, tu ai auzit de cineva care sa vanda tehnologia aia?!? eu nu, ar fi RUPT preturile la hdd-uri si mai ales la benzi de backup, care costa in rautate

deci... NU SUNTEM PREGATITI, PUNCT
si ma indoiesc, de mi se rupe, ca asta o sa se schimbe in 30 de ani

| SingleForOne a răspuns:

In acest secol, nu cred. Maxim daca reusim sa stopam incalzirea globala; o pace mondiala atat politic si militar, cat si economic si social; sa rezolvam cumva cu resursele naturale ale planetei, incat sa ne ajunga; sa eliminam saracia sau prostia din lume, sa nu moar oamenii datorita malnutritiei si/sau obezitate (consumerismul); sa eliminam poluarea de orice fel, si sa ne dezvoltam cat de cat tehnologic; sa împădurim planeta, redăm biodiversitatea, avem grija de dezastrele naturale.
Ce spui tu acolo, abia daca vedem de ele in secolul urmator, dar asta numai daca vom rezolva problemele curente mentionate mai sus.

| Anonimy08 explică (pentru SingleForOne):

Adevărat. Dacă nu rezolvăm mai întâi problemele menționate de tine nu vom vedea prea curând știință atât de avansată. Dar poate nu chiar secolul următor. Au mai rămas aproape 80 de ani din secolul astă. În 80 de ani acum, putem face mai multe decât făceau înainte oamenii în sute de ani. Acum rămâne de văzut...

Mulțumesc pentru răspuns! happy

| Dvi2002 a răspuns:

Daca vreti sa intineriti, schimbati va modul de viata laughing laughing

| Anonimy08 explică (pentru Dvi2002):

Oricât de mult ți-ai schimba modul de viață tot nu poți trăi mai mult de, să zicem 120 de ani... Aici numai artificial se poate întineri și trăi mai mult...

Mulțumesc de răspuns! happy

| Momentan a răspuns:

Călătoria în timp deja există, de asemenea și teleportarea.
Se "invie" oameni și acum.
Suntem departe de a se realiza într-atât de multe. Nu cred că vom mai trăi să vedem aceste avansuri majore în știință.

| Anonimy08 explică (pentru Momentan):

Știința avansează din ce în ce mai rapid. Ceea ce se realiza în trecut poate și în sute de ani, noi realizăm astăzi și în doar câțiva ani. Unii oameni de știință spun că întinerirea va fi posibilă peste vreo 20-30. Acum rămâne de văzut...

Mulțumesc de răspuns! happy

| Momentan a răspuns (pentru Anonimy08):

Dacă vrei să o iei așa, se poate stopa îmbătrânirea. Multe se întâmplă, dar contează și cum. Cum vrei să întinerești? Dacă din moș vrei să ajungi flăcău, nu prea cred.
Mie mi se pare că știința avansează destul de greu.

Răspuns utilizator avertizat