| LaviniuA a întrebat:

Voi cum vedeti moartea voastra?
Va provoaca teama, regret, tristete sau dimpotriva
bucurie, speranta, nerabdare?
Unde credeti ca veti fi dupa ce veti parasi corpul, ce veti trai, ce se va intampla cu voi mai departe?

Eu una cred in reincarnarea intr-o fiinta umana. Desigur, in functie de merite, se acorda si conditiile de trai. Mai cred si ca unii ajung in iad atunci cand ajung sa fie foarte rai, unde stau mult si bine, pana cand revin intr-un corp aici.
Si mai cred ca atunci cand omul ajunge sa aiba multe merite, atunci nu se mai intoarce in corp uman, ci transcende.

49 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Eu cred ca te uiti la prea multe filme si documentare care spun povesti laughing
Cind mori, ai murit si aia e tot, adica nu mai existi nicaeri, nu te mai duci nicaeri, nu mai stii nimic.

Nu cred ca este om care sa fie bucuros ca moare, asa ceva daca exista, aia sigur nu-s sanatosi la cap laughing viata de aia e viata, tinde sa ramana viata, niciodata nu vrea sa moara, de aia sa si perpetuat asa, si-a gasit cale sa nu dispara, moare unu, se naste altul.

Daca vorbim asa filosofic, am putea sa spunem ca ne reincarnam, dar nu esti sigura ca esti din exact acea materie.Materia pana la urma e toata materie, la un mom dat toate se amesteca, asa ca pot proveni si din fostele plante laughing animale etc.

E un fel de reciclare, dar nu esti tu ala care ai fost, te desfaci la elemente de baza, acolo nu mai exista diferente.

Iad si alte povesti, is scoase sa sperie unia oamenii, ori sa-i conduca, ala era strain de munca, asa ca a bagat chestiile astea, veneau naivii si il intretineau laughing

Cred ca te uitasi la The 1000 acolo ai vazut ceva cu transcendarea asta laughing pff ala e film, ai ajuns sa crezi in filme laughing

Eu sincer nu vreau sa mor, nu stiu, dar nici nu ma gaindesc la asa ceva, organismul meu refuza sa se gindeasca la chestii de astea, pentru ca nu vad rostu.

Vad femeile parca vorbesc despre asta ceva mai des, dar de regula cand ajung batrine, barbatii mai rar, am auzit sa vorbeasca despre.

Asa ca mai bine baga si tu altceva mai vesel laughing

| 94Lucifer94 a răspuns:

Pentru mine ar fi ceva foarte trist. Am avut o viziune a iadului in tinerețea mea, destul de convingătoare, dar și unele experiențe din timpul paraliziei in somn care m-am făcut să știu că există ceva și după moarte, cu siguranță. Am avut și niște vise in care muream, și din păcare mi-au provocat multă teamă, deoarece am simțit in unul din vise cum murisem fizic, apoi simțisem că deși devenise totul negru și incă eram acolo undeva, urma apoi să dispar odată pentru totdeauna, și asta iar poate fi un lucru trist legat de moarte... in rest trebuie să sperăm că e un nou început nu un sfârșit. Poate e asa cum zici tu, că vom muri doar să ne naștem din nou. Eu am avut odată această viziune de multivers, de un infinit de realități, și poate ne vom naște din nou acolo unde merităm sau unde vom avea ceva de învățat pentru evoluția noastră spirituală

| LaviniuA explică (pentru relian):

Nu stiu filmul ala de care zici. Nu il gasesc nici pe net.

| LaviniuA explică (pentru 94Lucifer94):

Ai avut o viziune a iadului in timp ce dormeai?

| relian a răspuns (pentru LaviniuA):

Scuze am scris 1000 dar e The 100 laughing acu am vazut. E un serial destul de bun zic eu, era pe Netflix, si la urma asa se termina cu transcendere ce spui tu, de aia am spus ca ai fi vazut filme si de acolo spui povestile alea.

| 94Lucifer94 a răspuns (pentru LaviniuA):

Nu a fost vis, ci mai degrabă timp de cateva saptamani mă rugasem zilnic să stiu cum arată iadul. Iar într-o după amiază in acea perioadă, cum stateam in pat, nu eram nici măcar obosit, s-a întâmplat in mai puțin de 10 secunde, ceea ce am vazut. După ce s-a incheiat eram in pat cu ochii larg deschiși, fara să mă simt somnoros sau că abia m-am trezit, iar singurul lucru care mi-a venit in minte a fost să-mi zic "Ce-a fost asta?!".

| LaviniuA explică (pentru 94Lucifer94):

Foarte interesant. Cum sau cui te-ai rugat? Poti sa-mi scrii mesaj daca nu vrei sa fie public. Daca este prea intima experienta si nu vrei sa vorbesti, scuze si te inteleg.

| TimberWolf a răspuns:

Toti sa faca spume ca la capatul berii, sa ard precum tigara de viata nu ma sperii, eu produc panica, eu produc datorii si nu-mi pare rau de nimic orice ar fi.

| T0Teu a răspuns:

Eu sunt convinsa ca dupa moarte voi ajunge in cer, la Rascumparatorul meu care m-a salvat cu sangele Lui scump! Nu aberez, sunt deplin constienta de ceea ce zic. In cazul asta, cum ar putea moartea sa mi provoace teama sau neliniste?

| LaviniuA explică (pentru T0Teu):

Si ceilalti de alte religii sunt in dezavantaj atunci? happy

| T0Teu a răspuns (pentru LaviniuA):

Nu neaparat. Depinde de fiecare. Eu sustin faptul ca nu conteaza neaparat religia.

Hmm deci intra toti.
Pai si se intra pe moca vrei sa zici, fara sa faci nimic? E ca o vacanta pe moca?

Am zis eu ca intra toti?
Am zis CA DEPINDE DE FIECARE. Depinde de felul in care am trait pe pamant, de relatia noatra cu Dumnezeu si alte lucruri de genul asta.

Bine bine sper sa intri atunci big grin

Mi se pare normal ca din moment ce ai pus întrebarea sa ai respect fata de cei ce îți răspund. Eu am spus adevărul, chiar daca nu vrei sa îl crezi. Ai vrut sa stii ce simțim când ne gândim la moarte. Eu am spus. Nu cred ca trebuie sa ma iei în ras pentru asta. Și chiar dacă o faci, asta nu schimba cu nimic convingerile mele. Nu s povesti, basme, vise sau mai știu eu ce. E adevărul. Am prea multe dovezi ca să cred altceva.

Bine fiule, bine dar vezi cu trufia cum faci, ca pe urma nu te mai primeste unde vrei.

Trufie? Știi măcar ce înseamnă? N am avut deloc trufie. Oricum, dacă nu vrei sa ma crezi acum, cel mai probabil o vei face cândva, dar posibil sa fie prea târziu... Tu crezi în Dumnezeu?

Si nu si da. Tu?

Eu cred. Înainte nu prea îmi pasa de asta și credeam mai mult de forma, sa zic asa. Dar acum am multe "dovezi" sa cred ca El chiar exista și nu ma îndoiesc de asta.