cami
| cami a întrebat:

Voi stiti ce inseamna cuvantul "eritreic", mai precis ziar eritreic?

Răspuns Câştigător
| julliano a răspuns:

Un ziar dintr-o tara din Africa de Est slab dezvoltata, dar in curs de dezvoltare cu capitala la Asmara, provincie a etiopiei.

9 răspunsuri:
| pepe a răspuns:

Ar putea sa fie un ziar din Eritrea, o tara din Africa.

| Flav a răspuns:

Cami, sincer n-am auzit de cuvantul asta. Dar ma paste o curiozitate de unde l-ai scos.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Specific Eritreei.alt sens, nu cunosc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eritreea, tara din nordul Africii... poate e ceva legat de alfabetul specific tarii respective

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cami, dar spune-mi si mie numele unui ziar din trinidad-tobago, stii? mi se pare ciudata totusi intrebarea. nu stiu daca exista vreun ziar cu numele acesta in Eritreea, insa cu siguranta ca este ceva specific eritreei.

cami
| cami explică:

@eu_o_mare_enigma... ce legatura are ziarul din Trinidad-Tobago, cu termenul "eritreic"? Am pus intrebarea, fiindca nu exista in dex cuvantul "eritreic". Atata tot! L-am gasit alaturi de "ziar", si m-am gandit ca poate este mai usor de explicat. Pana mai ieri, habar n-avea ca exista, undeva in Africa, provincia, statul, satul Eritreea. Acum am aflat, si totodata de unde deriva acest cuvant.
Unde este ciudatenia?

| eliade a răspuns:

Cami, imi pare rau, abia acum am vazut intrebarea ta.Toate raspunsurile care ti s-au dat sunt gresite.In primul rand, daca ar fi venit de la provincia-stat Eritreea, din Etiopia, cuvantul ar fi fost
"eritreean". In realitate, este vorba de un derivat-inovatie[de aceea nu-l gasesti in DEX] din elementul de compunere "eritro-", care inseamna "rosu". Prin urmare, poate fi vorba de un "ziar rosu"
[=comunist] sau de un "ziar care irita"[=produce inrosiri], ceea ce, la urma urmei, e cam acelasi lucru! Toata stima ca te preocupa astfel de subiecte!

cami
| cami explică:

@eliade, intr-adevar asa-i. In context era vorba despre un fel de lupta politica, care nu ingaduia ca poporul sa citeasca acest ziar. Ma rog... Dar ce m-a indus pe mine in eroare, a fost faptul ca toata actiunea se petrecea in Africa... pura coincidenta.

| eu_4161 a răspuns:

Eu nu stiu dar exista ceva numit DICTIONAR