Nu te obliga nimeni. Majoritatea (si apropoape toate babele mentionate de tine mai sus) nici nu stiu de ce "frecventeaza" Biserica. Eu le-as intoarce-o cand ma numesc "pacatos" (nimeni e far' de pacat, in afara de Iisus), cum isi permit ei, te cunosc asa de bine? Mai bine decat tine?
Rugaciunea inseamna"dialogul" tau cu Dumnezeu, constientizarea faptelor facute, a urmariilol lor. Rugaciunea pentru mine e ca o oglinda: Reflect asupra mea si a celorlalti si-mi dau seama cine sunt, ce am facut, ce voi face, sau ce as putea face.
Parintele nu mai are statusul ce ar fi vrut sa aiba. El trebuie sa invete lumea si sa-i ajute sa constientizeze pe oameni, sa le deschida drumul spre religia ortodoxa, practic, sa stabileasca o legatutra mai puternica intre acea persoana si Dumnezeu.
Dar acum ce ar mai putea el sa invete? Avem atat de multe mijloace de informare, exista mai mult de o biblie in fiecare locuinta (la cei crestini).
Oricand te poti ruga, atunci cand simti nevoia si oriunde! Chiar si in clipa mortii daca te caiesti (NU REGRETI) si mori "impacat" te poti izbavi. Asta e frumusetea crestinismului! Dar te sfatuiesc sa n-o lasi in ultimul moment.
FuckMeAndMyLife, pe TPU s-a instaurat dictatură egalitaristă. Toţi avem răspunsuri inteligente şi stupide în acelaşi timp. Pe scurt, canci votare.
Totuşi sunt tentat să-i raportez răspunsul fumăreţului. Ah... stai! Am uitat. Eu nu-s habotnic cre(ş)tinopat să raportez răspunsurile care nu-mi convin.
În altă ordine de idei, Unknown, faptul că ai decis să nu mai susţii direct Corporaţia Ortodoxă Română este un pas înainte în primul rând pentru tine.
La recensământ declară-te fără religie şi ajută statul să nu mai fie supt de aceşti mafioţi în sutane.
Noroc.
Nu Biserica ne mantuieste.Relatia noastra personala cu Dumnezeu prin Domnul Isus.Umblarea in ascultare de Cuvantul lui Dumnezeu.Dar,daca avem o relatie pe verticala cu Dumnezeu, ea se va rasfrange si asupra semenilor nostri.(porunca a doua). Trebuie sa avem partasie unii cu altii prin rugaciune, prin lauda la adresa lui Dumnezeu.Trebuie sa simtim unii cu altii.Ori daca eu nu am partasie cu fratii mei, cum pot sa le cunosc problemele cu care se confrunta? Scrie in Cuvant,, Nu parasiti Casa Domnului cum au unii obiceiul.,,
E o alegere personala,care trebuie asumata lasă,ca nu sunt eu mai buna,merg la biserica sa fac revoluție nu pup nici mâna preotului,și nici chiar Biblia(pentru ca încă nu am înțeles de ce trebuie )și când vad pe unul sau alta care se pun în genunchi în timpul Evangheliei,îi mai bat pe umeri sa se ridice! ca doar de aia le spune preotul"înțelepciune, drepți, sa ascultam Sfânta Evanghelie!"! poți asculta slujbele și pe net dacă vrei,dar cred ca cel mai bine mergi sâmbătă seara,sau când e pe la voi liturghia în alta zi decât duminica când se duc toți. Drept sa îți spun, parca îmi dau lacrimile când aud pe viu grai vocea preotului strigând"Deschideți! Voi toți cei chemați deschideți!" sau corul cântând "slăvește, suflete al meu pe Domnul!"
@fumaretul ma înspăimântezi (și nu părintele te salvează, ci Iisus-pe El îl rugam sa ne mântuiască)
@IceShadow pai, tocmai, nu crezi ca e timpul sa mai ajungă pe la biserica și cei care vor sa creadă cu adevărat?
@0anaLovesHIPHOP Oana, eu de Înviere am făcut scandal la biserica.Noi avem o biserica buna,preoții nu cer bani,dar m-am enervat pe unii,care făceau poze(la lumânare!)exact când a ieșit preotul cu lumina,de ne-au orbit cu flash-ul lor! și după,m-am luat de toți "turiștii" de pe acolo! Eu înțeleg ca fiecare are parcursul lui spiritual! da',frate,la biserica vii sa te rogi! Restul,în muzee,sau înafara slujbei,nu e problema mea! mai bine stai acasă,pe net! Un creștin este "un atlet",el se lupta cu cel rău,iar cu ajutorul Domnului,mai învinge,mai pierde,tot îi folosește,sufletul lui câștigă ori în încredere ori în umilință ori smerenie în fata Lui sau în El!"nimeni nu știe ce e în sufletul tău,cum bine zicea Cheloo,decât Bărbosul"Dar Biserica e "mireasa Domnului"! Dacă adevărații credincioși se lasă îndepărtați de ea pentru ca e prea dificil de asumat,este chiar numai biserica de vina? Acum, ce sa mai spun, trebuie sa avem și încredere.De abia de curând mi-am dat și eu seama ca sa crezi în Dumnezeu înseamna și sa ai încredere ca nu își va lăsa Biserica, chiar asa de izbeliste e o criza, o sa treacă
@kongeriket "ajută statul să nu mai fie supt de acești mafioți în sutane."-fugim,fugim,dar până când? nu mai bine se întorc spre Biserica cei care îl cauta cu adevărat pe Domnul? și schimba biserica din interior,până renunță ea însăși la dragostea de arginti? nu câștigăm mai mult, ca și credincioși vorbesc, luptând, decât fugind?-ca de noi înșine oricum nu putem fugi la nesfârșit!
Offf Widi, crede-ma ca n-am niciun interes in a aduce "noi useri" in programul pro-ateism.Citeste mai cu atentie raspunsul fumaretului si poate iti dai seama ce nu-mi convine mie.
O alegere foarte inteleapta; sunt destui credinciosi indoctrinati si orbi care frecventeaza aceste " Lacase de cult" (care de fapt sunt doar niste rahaturi care isi bat joc de fiinta umana ).
Nu mai merge ma.lasa ca daca nu te duci tu, vine ea la tine cand mori.numa ca pentru tine deja e mult prea tarziu atunci.tu nu te duce.fii baiat destept, ca porcu cu teleanca.lasa prostii sa mearga la biserica, sa cotizeze la bunastarea popii.tu fii baiat destept.si fara frica.o sa ai timp sa strangi din buci, dar no sa stii de ce.pentru tine,pentru copii tai, pentru...o sa mai vezi tu, cine.am vazut tot felul de oameni,destepti,cu bani,multi,cu publicatii stiintifice,care pe patul mortii, isi scoteau verigheta de pe deget de cateva grame bune strigand in gura mare, ingrozit si la doctor si la popa; SCAPA-MA.ia ghiceste? nu ia vrut nimeni aurul de pe deget.fiindca zile nu-i putea da nici unul dintre ei.si tu freci menta acilea cu inca vreo cativa,si va dati mari gandind ca o sa biruiti moartea? putin inteleptilor nu stiti ca tot ce e nascut de femeie pe pamant trebuie sa moara? au nu stiti ca si ILIE cel praznuit astazi,si Enoh care nu au murit vor veni in vremurile din urma,vor avea o disputa religioasa cu antihrist,si vor fi ucisi,pentru a se implini cuvantul Domnului? si vor invia a treia zi,? fapt care ii va inspaimanta pe multi? unk? ce o sa spui atunci? parinte te sarut si in cur dar scapa-ma? te poftesc,desteptule sa o faci,fiindca decat sa -ti pierzi sufletul pentru vesnicie, mai degraba te smeresti pana la sfanta tarana in care te vei intoarce, caci din ea esti luat.
Http://www.gotquestions.org/Romana/biserica-membru.html
Biserica ar trebui sa fie un loc in care sa mergem cu placere...
Daca Biserica nu te schimba, schimb-o tu pe ea!
Chestia e că acum Biserica numai este un lăcaş de cult, un loc unde te rogi pentru aproapele tău, şi alte cele. E un loc unde babele se strâng şi bârfesc şi molfăie lângă tine să te dai de pe scaun că au afaceri importante de discutat. Şi, cel mai bun exemplu, priveşte aici http://www.youtube.com/watch?v=zR97w7vGH0E&feature=related. Nici eu nu sunt bisericoasă deci nu te condamn pentru faptul că nu te duci la Biserică,şi nimeni nu o poate face. Chestia e că acum totul e o afacere, să-ţi spun drept am fost de Paşte la Înviere, coruptă de nişte prieteni,şi aşteptam la rând să ni se dea paştele,iar preotul i-a spus unei fete din faţa mea direct : "Şi banii? N-ai bilet şi bani, nu primesti paşte" Fapt care m-a frapat şi a făcut ca vizitele mele rare la Biserică să fie şi mai rare. Cert e că daca ai aşa-zisă credinţă, o poţi avea şi în intimitatea dormitorului tău, fără ca să se holbeze la tine 700 de babe care nu ştiu altceva decât să se plângă de problemele lor. Că până la urmă preotul este tot un om,şi fiind om, şi el are greşelile şi păcatele lui... Dacă e să ajung la o replică mai răutacioasă. "Puteam să fiu călugăr, să dau o viaţă cu sapa, şi să o iau la labă venerând un poster cu Papa.". Oricum ai înţeles ce am vrut sa spun;))
Pai normal ca nu va convine raspunsul Fumaretului. El nu sta ca alti fraieri sa va explice in zadar rostul Bisericii. Oricum, daca va explica sau nu (cum au facut.o Georgiana si Bia), o face degeaba. La fel sau mai mult decat sunteti acum de intorsi veti fi si cand iesiti de pe pagina aceasta. Eu nu cred ca intrebarile astea mai merita atat de multa importanta pe care o capata constant prin raspunsurile provocatoare la cearta. Nu faceti nimic altceva decat sa ispiti si sa intoarceti si pe altii din credinta pe care au urmat.o si parintii si bunicii si strabunicii lor si ai vostrii, adica sa va urmariti interesul murdar prin orice mijloc. Asa cum spuneti si voi de preoti ca nu isi vad de treaba, asa spun si eu ca putini din cei care s.au lepadat de Hristos (au comis acest pacat suprem) din motive personale isi traiesc restul vietii in noul lor stil, fara a urmari ceva ce nu si.au propus de la inceput, adica "aducerea de noi "useri" " in programul lor. Credeti ca veti schimba lumea? Nu e nimic, incercati, cum zice si fumaretul, ca vorba aia...veti dori binele copiilor vostrii, asa cum ne dorim toti. Diferenta este ca noi avem cui sa cersim acest bine, iar voi...intr.adevar, exista si auto-ajutor, joaca de.a facutul dupa cum ne duce capul. Numai zile bune!