Faza e ca oamenii de stiinta nu spun,ei au aflat asta prin multe experimente, cand sa descoperit ca galaxiile se indeparteaza una de alta s-a confirmat ca o data ele erau un punct un atom care sa extins, mai mult telescopul hublle a adus imagini de acuma miliarde de ani, pai radiatia ramasa e mereu acolo sus, in acea radiatie se ala inceputul nostru, acuma noi nu stim ce a fost inainte de accea radiatie pentru ca nu era nimic, vezi tu oamenii de stiinta nu sunt preoti sa spuna ceva, ei doar descopera apropo nu-i dogma nu trebuie sa crezi, faza cu zeul evreu iahve e o inventie umana https://sites.google.com/......-in-biblie
eu isi recomand http://istoria-lumii.ucoz.com/
sute de documentare in limba romana despre univers, stiinta etc
Nimeni, dumnezeu nu este creat, el exista tot timpul.
Chiar daca nu crezi in dumnezeu, tot trebuie sa existe o cauza primara, NECAUZATA, a universului, pentru ca altfel am avea un regres infinit de cauze, ceea ce este imposibil.
Bănuiesc că niște ciobani evrei de prin deșert l-au inventat pe D-zeu, dar chiar contează?
Buna, pe Dumnezau L-a creat Sf. Duh, si inainte de univers nu se stie, universul este foarte greu de inteles, si da, ne depaseste!
Eu m-aş fi întrebat mai degrabă dacă Dumnezeu este existent.
Oricum, revenind la întrebarea ta, după cum probabil ai observat, în această lume găseşti efectiv oriunde semne ale un finalităţi, totul aflându-se în armonie şi în ordine.
Această ordine nu se poate explica ca fiind pur şi simplu rezultatul naturii lucrurilor, deci în mod necesar există o fiinţă supremă care ordonează în mod finalist lucrurile.
Astfel că tot ce se află în lume are o cauză a sa, iar această cauză are o altă cauză care are altă cauză ş.a.m.d. Totuşi această serie nu se poate întinde la nesfârşit, astfel că dacă doreşti s-o închizi trebuie să admiţi că are o cauză absolut necesară, şi, aş mai adăuga finală.
Deci, dat fiind că am rezumat legea cauzalităţii şi eul meu a decis că acest Dumnezeu este cauza finală şi din ea decurg celelalte cauze, am conchis că el (Dumnezeu)/ ea (cauza) a existat dintotdeauna.
Sau poate l-a inventat intelectul nostru, dar dacă e în mintea noastră nu mai poate fi real şi totuşi imaginaţia izvorăşte din realitate...şi totuşi mai plauzibil îmi pare răspunsul cu jidanii din deşert, să nu ne mai solicităm mintea în van.
Când întrebi cine l-a creat pe Dumnezeu uiţi că universul are o vârstă mai mult sau mai puţin determinată. Dumnezeu este începutul... înainte de început ce poate fi? nici măcar nimicul nu era înainte de început (pentru că nimic nu iese din nimic). Suntem nişte simpli oameni care probabil nu vor cunoaşte mai mult decât ceea ce le furnizează simţurile. Dar nu există întrebări fără răspuns ci doar întrebări puse greşit.
Aoleo e grea religia Dumnezeu si SF. DUH e unu si acelasi - Sfanta Treime pe scurt.
Noi am creat toti zeii intr-o incercare de a ne justifica existenta si de a-i adauga un scop.