| RAY a întrebat:

Vreau argumente stiitifice
ne impinge singuratatea sa cautam o relatie?
enumerati cateva lucruri pentru care o persoana
ar cauta o relatie?

17 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Singurul argument "stiintific" este acela ca Dumnezeu ne-a creat cu nevoia aceasta de a primi si a oferi dragoste, deoarece este scris: "Domnul Dumnezeu a zis: "Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el."" (Geneza.2:18)

| RainmakerX a răspuns:

1.Da,de cele mai multe ori ne impinge.

2. a.Nevoie de afectiune/sex
b.Singuratate
c.Nevoia de a putea sa vorbesti
d.Gura lumii (daca ajungi la o anumita varsta fara relatii atunci babele incep sa te barfeasca)
e.Cauze materiale (interese materiale in general)
f.Motive religioase
g. Speranta de un viitor mai bun.

Este doar parerea mea. Bafta!

| mentholinks a răspuns:

Nevoia de entertainment. cand esti singur nu prea are sens sa te bucuri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, singuratatea ne impinge sa cautam o relatie. Cineva ar cauta o relatie pentru ca: Se simte singur/a, are nevoie de afectiune/iubire(ceea ce ne face sa ne simtim impliniti, parerea mea(iubirea), isi doreste o familie, un copil. Are nevoie de un tovaras de viata cu care sa imparta bune si rele, dar in special sa aiba parte de momente speciale impreuna. Stiu ca nu e o explicatie stiintifica, dar nu cred ca exista una. Pur si simplu face parte din ADN-ul nostru, faptul de a avea o relatie cu o persoana de sex opus.

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Cu adevarat suntem asa programati genetic, suntem finte sociale, am trait mereu in grupuri de cand existam, nu inteleg de ce pisicile(desi au stramos comun leul ) nu traiesc in grupuri dar asta e altceva

| adema a răspuns (pentru RAY):

Pisicile sunt fiinte sociale, traiesc in familii si-si cresc in comun puii...dar asta in conditii optime de trai, nu alungate de hingheri.

| anamary a răspuns (pentru RAY):

Pisicile ar trai in grupuri daca ar putea.
Din pacate, putini oameni sunt dispusi sa creasca mai mult de 2-3 pisici.
Iar pisica e un animal domestic. Practic noi oamenii devenim grupul pisicii, familia pisicii. Ii dam mancare, ii oferim adapost, siguranta, practic ii oferim tot ce ii putea oferi un grup de pisici.

| Lucian4 a răspuns:

De unde vine tendinta de a completa intregul? Pt ca mintea umana tanjeste dupa completare nu doar cand vorbim de perceptii ci si in actiuni. In object partial ori e strica, ori neterminat so trebuie cpmpletat

| Atlas33 a răspuns:

Cautam doar sa ducem la bun sfarsit adevaratul motiv pentru care suntem aici..pentru a putea mai apoi, reintregiti, sa gasim drumul spre casa. Avem bine inscris in itele existentei noastre motivul pentru care suntem aici, si asta o simtim uneori cu desavarsire.

| Tina88 a răspuns:

In primul rand la ce fel de relatie te referi? Relatie amoroasa, de prietenie sau pur si simplu la orice fel de relatie dezvoltata de om?

| anamary a răspuns:

Si ca sa iti raspund la intrebare...pe langa instinctul de supravietuire care ne face sa cautam apartenenta la un grup, instinct pe care l-au descris ceilalti mai sus, mai e si un alt instinct: cel al reproducerii.
Fiecae specie are acest instinct. Si in mod inconstient cauti sa ai o relatie cu o persoana de sex opus, pentru ca asa lucreaza natura ca sa duca specia mai departe. Chiar daca nu vrei sa ai copii, instinctul tot lucreaza.

| StefanR0 a răspuns:

Din totdeauna omul a fost o fiinta sociabila, chiar si pe cand era doar o maimuta.Singuratatea e comparabila cu moartea din simplu motiv ca atunci cand nu ai pe nimeni te simti ca o stanca in mijlocul oceanului, batuta de valuri.In momentul in care gasesti pe cineva, socializezi cu persoana respectiva si astfel uiti de acele valuri.
Pe scurt, socializarea este necesara pentru a deschide "robinetul" de stres, gandindu-te si la alte lucruri.
Un exemplu rudimentar:moare catelul/pisica... e normal sa vorbesti cu cineva ca sa mai uiti
Exemplul meu:caut pe cineva ca sa-mi exprim ideile... depinde de situatie.

| Kitt3 a răspuns:

Iubire=/=logica

| Suomynore a răspuns:

Iubirea nu poate fii explicata stintific

| adema a răspuns:

- instinctul de supravietuire (la femei mai ales);
- egoismul (urmarirea satisfacerii unor nevoi personale);
- nesiguranta de sine (avem nevoie de cineva care sa ne "re-confirme" ca indivizi)...si multe altele;
Nu degeaba zice Eclesiastul (in Biblie) ca barbatul(omul) e bine sa fie singur, dar daca nu poate sa se infraneze de la pacatul preacurviei atunci mai bine sa se insoare.
Omul e singur in fara Creatorului sau; asa se naste, asa traieste si asa moare. Doar cei virtuosi se simt mai bine singuri.
Explicatia e una spirituala si psihologica, dar raspunsul ramane unul in final: pentru ca ne place sa fim slabi.

| RAY explică (pentru adema):

Instinctul de supravietuire la femei e mai mare ca la barbatii?

| adema a răspuns (pentru RAY):

Teoria mea e ca da, pentru ca nasc copiii, cei care asigura supravietuirea speciei. Un prunc fara tata traieste, dar fara mama (in conditii primitive ma refer), moare.
Exista si fapte istorice care confirma aceasta teorie...de exemplu marea foamete din Rusia anilor de razboi, cand 90% din cazurile confirmate de canibalism au fost printre femei. La interogatorii, ulterior, toate au raspuns la fel: ca sa aiba o sansa de supravietuire copiii lor, care ar fi murit fara ele.