Timpul este un concept ince neinteles nici de fizicieni. El a fost introdus doar pentru a putea intelege lumea mai bine, dar nu avem nicio dovada ca ar exista.
Exact! Nu exista
Crezi ca totusi va veni cineva cu o asemenea demonstratie? Iti sustin parerea. Este foarte realista
Faptul ca timpul poate fi comprimat sau dilatat ma face sa cred ca exista. Banuiesc ca stii ca daca calatoresti un an la o viteza apropiata de cea a luminii, cand te intorci ar putea sa treaca o mie de ani pe Pamant, deci cand te-ai intoarce, ai vedea Pamantul in anul 3012. Acelasi lucru se poate intampla in preajma unor campuri gravitationale puternice.
Intrebarea mea e: cum se poate comprima sau dilata ceva inexistent?
Am stat m-am gandit eu cand ma plimb pe strada ma gandesc, nimeni nu a demonstrat ca exista timp doar teorii ca acel paradox cu unu pleaca in viitor si se intoarce mai tanar decat fratele lui geaman noi avem ceas biologic care nu tine de cum ne deplasam noi, nu exista timp, daca da ce este energie ce este
N-am sa inteleg niciodata de ce un Ateu foloseste termenul de notiune omeneasca? Oare din cauza ca vrea sa arunce aceeasi insemnatate a termenului cu termenul de Dumnezeu? N-o spuneam dar mi se pare ca trimiterea asta este...
Daca tot pui intrebarea ca "exista timpul", puneti intrebarea. Tu existi? Sau esti doar o halucinatie a creierului?
Pai practic timpul reprezinta ceea ce masuram noi cu ceasul si in functie de cand rasare/apune soarele. Faza cu viitorul eu nu o cred. Nu trebuie sa ne dorim sa stim ce va fi in viitor, pentru ca pana la urma acest lucru "este stabilit" de destin! Mai bine sa traim cu gandul la prezent si sa lasam ca viitorul nostru sa devina prezent atunci cand trebuie sa devina, la vremea lui!
Si o sustin pe LifeInABeautifulLightNuStieNiciEasauElceSexAre, intr-adevar - avem nevoie de timp - sa stim cat ce ceasul de exemplu sau in ce perioada a zilei suntem
Domnule,nu pot decit spera ca omenirea va fi capabila sa infringa diferentele de gindire si sa-si intinda mina intr-ajutor, indiferenta care parte s-ar afla la ananghie, indiferent care parte ar putea oferi ajutorul si cu toata intelegerea posibila, fara pic de orgoliul si cu singura constientizare ca n-a facut decit ceea ce a SIMTIT.
Pai nu intelegi, chiar ar trece un an pentru tine. Efectul relativist al dilatarii timpului a fost observat de nenumarate ori, e folosit pentru GPS, a fost observat de ceasuri atomice, daca duci un ceas atomic pe statia orbitala, va merge diferit față de cel de pe Pământ, diferenta e foarte mica, dar exista si e in conformitate cu teoria relativitatii. A fost observat acelasi lucru cu atomi radioactivi care calatoresc la viteze mari, perioada de injumatatire se lungeste, iarasi dupa teoria relativitatii. Deci, daca atomii functioneaza dupa relativitate, de ce nu ar functiona corpul nostru la fel? Mai mult, fizica prezice ca ar avea acest efect asupra omului o calatorie la viteze relativiste.
Nu, bre, esti culmea, cum sa fie timpul materie?
Nu mi-ai raspuns la intrebare, daca nu exista timp, de ce se dilata si comprima timpul datorita vitezei si gravitatiei?
Apropo de chestiile astea, e un episod din through the wormhole care se cheama "does time really exist", uite un link, eu nu l-am vazut, il voi vedea imediat.
http://www.youtube.com/watch?v=q2Gy2xwD5LI
L-am vazut sunt uni fizicieni care spun ca timpul e doar o iluzie http://www.evz.ro/......rii/1.html
Http://ro.wikipedia.org/wiki/Secund%C4%83
daca e progaramat dupa modelul ala cum naiba sa nu fie la fel ca pe pamant ce anume influenteaza acel aparat?