anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau o explicatie cat mai stiintifica pentru urmatoare chestie:
Taj ma hal(cladirea aceea din india) nu a fost luminata niciodata noaptea, iar cand guvernul a pus lumini in jurul sau, inca din prima noapte acestea s-au stricat. Si a doua oara la fel s-a intamplat. Sa spunem ca cineva ar fi venit si le-ar fi stricat, dar cum de n-ar fi fost prins de paznici/camere.
P.S. De vreme ce am apelat la aceasta categorie va dati seama cat de mult cred eu in supranatural...

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Politicienii nu se prea pricep la tehnica si probabil au fost si zgarciti... big grin

| Inferno a răspuns:

Un fenomen atat de rar si complex precum stricatul unor becuri nu poate avea o explicatie stiintifica.

suntserios
| suntserios a răspuns:

India... aia se ca.ca in. mijlocul strazii. Nu ma mira sa aiba greutati in a pune pe picioare ditai sistemul de iluminarr

| anonimg a răspuns:

Nu este nimic supranatural aici. Concepțiile populare, tradiționale, sunt păzite mai bine de populație și chiar și de soldați decât acele becuri.
In orice stat, armata este o putere condusă după planurile și plăcerea guvernului. Soldații in general nu sunt oameni temători de Dumnezeu care să nu se lase cumpărați sau vânduți pentru un câștig mârșav. Ei trag și în populația țării care a jurat să o apere -daca acesta le este ordinul. Ei fac aceasta fără mustrări de conștiință, așa cum s-a întâmplat la revoluție în țara noastră.
Soldații aceia nu cred că au fost plăți să apere becurile, ci să le spargă. Vorbesc și eu să mă aflu în treabă; dar la mijloc poate că au fost alte " mânăreli", alte interese de care nici nu am avea habar: fie religioase, fie politice, fie amândouă. Dar supranatural nu există în privința aceasta. Ci poate doar supra interese ale inimii dornice de putere.

| Inferno a răspuns (pentru anonimg):

Iti dai seama ce interese peste puterea noastra de intelegere ar putea fi in joc. Stricatul unor becuri e treaba serioasa.

| Donsavas a răspuns:

Nu e supranatural. Fenomene paranormale nu exista. Totul are o explicație si orice fenomen tine cont de legile naturii. Nu pot fi explicate si înțelese uneori,asta e partea a două. Dacă ceva exista sau se intampla,atunci automat face parte din normalitate, fie si necunoscut. "Paranormal" înseamnă "pe lângă normalitate" Care este o noțiune relativă si de multe ori subiectiva. Cat despre ce se intampla in acel palat, sigur ca e ceva ce ii priveste mai mult pe indieni decat pe noi. De era ceva extraordinar, era arhicunoscuta intamplat sa, nu crezi?

| seularts a răspuns:

Taj Mahal e un mormant/monument! happy Acuma e si o chestie de marketing, pentru ca e o atractie turistica. Nu crede chiar tot ce circula ca si zvon!