| Conophidă a întrebat:

Vreau sa aud parerile voastre despre calatoria in timp(in viitor)..Se poate? Eu zic ca da..sa va vadtongue

Răspuns Câştigător
| AndreiOniscu a răspuns:

Pai... DA! In viitorul indepartat. Teoretic daca s-ar accelera timpul ai putea sari peste o perioada.Dar nu vei fi o dublura, vei imbatrani pentru ca pur si simplu nu vei trece in alta dimensiune ci pur si simplu se va accelera timpul.Asta inseamna ca tot universul va fi accelerat.Deci teoretic se poate face numai ca nu avem tehnologia necesara.

18 răspunsuri:
| ɴιcoleтα a răspuns:

Nu.
Te crezi in desenele lui Ben 1o?

| HereIAm a răspuns:

Bineinteles, orice calatorie, mai ales una cu rol initiatic, se poate efectua, atata timp cat eliminam latura fizica, propriu-zisa a calatoriei in discutie. Astfel, prin imaginatie - care intervine in toate procesele noastre de creatie, dar mai ales de initiere - putem calatori in trecut, in viitor, dar si in prezent! happy

| AlexVizitiu a răspuns:

Teoretic da, practic foarte putin.

| Boss_Antonio_1982 a răspuns:

Dupa cateva ipoteze de ale mEle cred ca sE POATE

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.

| zurick a răspuns:

Acum nu, dar in viitor nu se stie.

| suffarstar a răspuns:

NU EXISTA! Timpul este doar o notiune, exista o singura realitate fizica, cea in care traim, timpul este expresia care determina imbatranirea noastra si duratei unei actiuni.

Răspuns utilizator avertizat
| Exilee a răspuns:

Nu exista si nici nu va exista. Prin timp poti sa calatoresti doar cu gandul. Practic, este imposibil(a) calatoria in timp. NUmai de cate paradoxuri temporale poti intampina...
Nu. Dupa opinia mea nu se poate happy

| TudorG?l??an a răspuns:

Eu as vrea sa cred, dar nu pot. Gandeste-te ca daca in viitor oamenii vor putea calatori in timp, de ce nu am vazut pe cineva venind din senin si sa spuna ca e din viitor?

Apache
| Apache a răspuns:

Teoretic da, se poate.
Ca sa calatoresti in viitor trebuie sa ai 99, 99999... % din viteza luminii, ca sa calatoresti in trecut trebuie sa ai mai multa energie decat exista in tot universul.
Dar teoretic e posibil...si ce merge in teorie de obicei ajunge sa fie pus si in practica.

Acum exista si problema paradoxurilor, problema consecintelor in viitor, deci chiar daca ar fi posibila tehnologia probabil ca nu ar vrea nimeni sa o aplice...sunt riscurile prea mari.

Sau toata povestea asta cu paradoxurile nu este adevarata si noi habar n-avem nimic...

Asta e frumos la calatoria in timp, poti sa incerci sa o intelegi ani intregi..si la final tot aceleeasi intrebari le ai.

| Dreamer a răspuns:

Teoretic este posibil...practic insa ne lovim de un paradox. Exemplu:
- sa zicem ca tu calatoresti 10 ani in viitor si te intalnesti cu tine ( cel cu 10 ani mai batran). Ce ar putea sa se intample? Ori tu, cel care a calatorit in viitor esti intr-o realitate diferita, un univers paralel (nu poti interactiona cu materia iar ceilalti nu te pot vedea si interactiona cu tine) ori tu, calatorul in timp esti format dintr-un tip de antimaterie astfel incat la intalnirea cu tine insuti va autodistrugeti amandoi intr-o explozie colosala.

PS: cel putin asa cred eu...

| andrei a răspuns:

Doar in viitor se poate. In trecut nu. Mai studiaza.

| usuk a răspuns:

Nu exista timp, ci doar o metoda de a calcula viteza de degradare a celulelor vi

| UnOmModest a răspuns:

Salut! Pai ia gandeste-te si tu, chiar daca in viitorul indepartat, vom avea cea mai buna si sofisticata aparatura, pana si cei mai buni oameni de stiinta.Tot nu am putea sa cream o masinarie a timpului, pentru ca pur si simplu este imposibil(cel putin asa cred eu, tu poti crede ce doresti).
Si sa iti spun si de ce, pentru ca in trecut sau in viitor poti calatori doar cu mintea adica gandul, numai ca in viitor iti folosesti imaginatia. Iar cu timpul nu te poti juca, pentru ca pur si simplu este timp, nu poti face o masinarie care sa te duca in trecut sau in viitor. Noi oamenii din sec 21 ne intrebam cum ar fi sa existe o masinarie a timpului, cum se intrebau oamenii din sec 14 cu ar fi cum ar fi sa existe televizorul happy. Eu ti-am dat un exemplu, insa este TIMP si nu este o materie este pur si simplu timp, care inseamna dezvoltare, evolutie etc. Poti lua ca exemplu urmatoarea fraza:Omenii au evoluat cu timpul. Pai logic ca au evoluat cu timpul. Ce-ar fi fost daca omul primitiv, ar fi stat pur si simplu pe loc, si nu ar fi evoluat prin gandire, gesturi, fapte.
Noi oameni punem timpul in miscare, intelegi? Daca tu, de exemplu vrei acum sa aprinzi televizorul, si te gandesti, iar pana la urma te hotarasti sa il aprinzi mai tarziu, iar mai tarziu, nu esti multumit de decizia facuta, ai vrea sa dai timpul inapoi nu? sa aprinzi televizorul. Ei bine, NU se poate!
Pentru ca noi oamenii suntem responsabili de decizile pe care le luam, noi facem ca timpul sa existe, bineinteles ca mai sunt si cutremure, tunamiuri si alte catastrofe sau ploaia, zapada, care modifica viata omului, dar acestea sunt create de MAMA NATURA!
In rest dupa cum ti-am spus, noi prin decizile luate, pirn gesturie noastre si prin gandirea noastra facem ca timpul sa treaca si sa evolueze.
Insa, chiar da nu cred in metoda calatoriei in timp, sa stii ca totusi mi-as dori sa existe, presupun ca orice om isi doreste, chiar si cei ca mine care nu cred, dar isi doresc.
Si nu trebuie neaparat sa fie o masina timpului, poate sa fie si o gaura de vierme.
Sper ca te-am lamurit, in legatura cu CALATORIA IN TIMP.
O zi buna!

| SuperOne a răspuns:

Calatoria in timp este posibila si eu am si o ipoteza :
daca vedeti definitia gaurilor negre va spune ca sunt negre ca gravitatia din jurul lor atrage orce chiar si lumina si asa mai departe dar daca trage atata materie unde se duce?
Ei bine eu am o ipoteza ca sa calatoresti in timp-spatiu folosesti 1.aceste gauri pentru ca in universul nostru ele atrag dar intr-un univer paralel un acum te uiti la acest comment trimite materie.
2.aceste gauri negre sunt legate intre ele in afara realitati ele au o conexiune una cu alta si odata ce intri in una esti scos afara prin alta.

| MasterXXL a răspuns:

Cum sa calatoresti in vitor daca vitorul nu exista?
Dap stiu ciudat nu?
Dar noi facem vitorul...deci nu stiu.
Pa!laughing