In cartea Rene Descartes - Meditatii Metafizice este demonstrata existenta lui Dumnezeu. De-aici vine si proverbul "Cuget, deci exist". E o carte insa destul de greoaie.
Eu unul astazi sunt 110% convins ca exista Dumnezeu. Am avut parte de demonstratii pentru ca l-am pus la incercare. Impresionant la Dumnezeu este ca daca iti pui toata credinta in el, ii multumesti in avans pentru ceea ce vrei sa ai ca si cum ai avea deja, vei obtine. Si imi place mult la Dumnezeu ca face ca totul sa fie foarte simplu. Daca mie in viata mea o problema mi s-a parut aproape imposibil de rezolvat (si am avut destule probleme pana acum), pentru Dumnezeu totul s-a dovedit a fi foarte simplu.
Cere-i ceva (realizabil) si crede in el cu toata taria. Vei vedea cum lucreaza si apoi vei merge pe iubirea lui Dumnezeu, nu negarea lui. Dar totul sta in credinta ta. "Cere si ti se va da", totul e sa crezi. Succes!
Să zicem: poate Dumnezeu există, poate nu există... Să cântărim câștigul sau paguba pe care le-am avea dacă spunem că Dumnezeu există. Sunt două posibilități: dacă câștigi, câștigi totul, dacă pierzi, nu pierzi nimic. Deci nu mai șovăi, pariază că El există! Blaise Pascal
Dacă cred că există Dumnezeu și El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există și El există cu adevărat, atunci am pierdut totul. Blaise Pascal
cei mai adevărată justificare o vei găsi în sufletul tău nici o grija,când vei fi pregătit, El te va găsi dacă durează prea mult, mergi de Îl cauta
Laura draga, cred ca ai la fel de mult de pierdut daca nu crezi in zeita Ereshkigal si barbatu' ei Nergal ^_^.
@laura Ba da ai de pierdut daca crezi in el si de fapt nu exista. (si crede-ma, NU exista). Toata viata traiesti in minciuna.
Eu zic sa crezi in Dumnezeu pentru ca n-ai nimic de pierdut...fiecare trebuie sa credem in ceva, nu? Daca se dovedeste intr-un final ca Dumnezeu exista, vei fi fericit sa afli ca ai crezut in El, dar daca refuzi sa crezi in existenta Lui ce te vei face atunci, la momentul adevarului? Iti recomand sa citesti Biblia si-ti vei da seama ca n-a fost scrisa degeaba, iar cei ce cred in Dumnezeu nu sunt prosti...
Buna! Eu cred in Dumnezeu sau cum il mai numesc unii o entitate. De ce? Nu prea stiu dar am tendinta de a crede ca exista totusi un spirit bun, o entitate care ne protejeaza.
Nu sunt o fanatica in privinta religiei. Nu ma rog dimineata si seara, nu merg la biserica decat daca astia de la scoala ne duc la primele 2 ore de dimineata [traiesc in Cipru unde sunt ortodoxi greci,adica fanatici in privinta lui Dumnezeu si foarte foarte credinciosi], nu am citit Biblia doar am citit asa pe net despre toate religiile si cert este ca ele au ceva in comun, toate se leaga intre ele.
Poate am tendinta de a crede in EL pentru ca de mai multe ori am fost diagnostica cu boli cronice si cu un termen de viata scurt dar totusi mereu s-a dovedit ca era gresit diagnosticul si ca de fapt nu avea decat o gripa ma grea sau stiu eu ce boala care avea rezolvare. Poate am tendinta sa cred pentru ca in iarna lui 2009 avionul in care se aflau tata si fratele meu a fost trasnit o data inainte de a ateriza la Salonic iar dupa 50 de minute inainte de a ateriza la Bucuresti. Poate cred in El pentru ca desi acum tata este foarte bolnav tratamentul lui da rezultate in ciuda faptului ca uneori munceste si 16 ore pe zi.
Mi s-au intamplat multe lucruri dar totusi mereu ceva m-a ajutat sa trec peste.
Daca crezi in Dumnezeu si nu exista nu ai pierdut nimic, dar daca nu crezi in Dumnezeu si el exista ai pierdut totul.[gandeste-te]