| Mădă0611 a întrebat:

"What does it matter how many lovers you have if none of them gives you the universe?". Ce-o fi vrut sa spuna?

22 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Interpretabilă metaforă şi poetică, frumoasă...

Trebuie studiată biografia şi filosofiile de viaţă ale autorului - Jacques Lacan -, pentru a-i putea ghici cu o precizie relativ bună simbolistica, sensul.
La prima analiză, pare a pune accent pe totul, pe complex, desconsiderând restul (incompletul), egalându-l cu nimicul; pe ideea că cineva poate să devină universul tău, totul tău sau, din contră, nu poate şi atunci e irelevant; dar poate fi şi ceva mult mai profund, nuanţat şi ambiguu voit sau poate chiar cu o conotaţie religioasă (deşi nu cred).

Doar aşa.
http://vimeo.com/42120397fora

| Mădă0611 explică (pentru NOname):

Pusesem intrebarea la stiinta si filosofie, dar unii se cred inteligenti. Le-o fi fost lene sa caute autorul.

| NOname a răspuns (pentru Mădă0611):

Hai că ţi-o mut înapoi, că locul ei e mai mult acolo.

| Mădă0611 explică (pentru NOname):

Multu'! Si categoria asta ma dezamageste, mai nou.

| Inferno a răspuns:

Figura aceasta de stil cu "datul intregului Univers" o intalnesti pe Facebook, iesind din gura oricarui pusti care are veleitati filosofico-intelectuale, iar pentru mine e de o grosolanie suparatoare.

"Ce conteaza ca mananci 10 Ferrero Rocher, daca nici una din acestea nu are praf de nuca de cocos pe ea?" -Inferno

Ce-o fi vrand sa spuna Inferno? E clar ca vorbim de o figura de stil complexa, un citat profund in care regasim tainele Universului. Secretul iubirii si al fericirii.

Stii ce spunea Dan Barbilian despre metafore poetice de acest soi.

| Mădă0611 explică (pentru Inferno):

Intrebam daca s-o fi referit la sentimente sau cunostinte/cunoastere. Nu aveti de unde sa stiti, eram curioasa ce intelegeti.

| Duucu a răspuns (pentru Inferno):

Nu stiu, chiar te rog frumos sa-mi spui, mai ales daca e o critica.

| Cetateanulturmentat a răspuns:

Totul sau nimic dar in mai multe cuvinte.

| Duucu a răspuns:

Mada... te stiam o persoana cu stiintele exacte. laughing
Probabil e o referire la o zicala a manelistilor: degeaba ai multi iubiti daca nici unu nu te-a dus prin Tulcea si Paris.

| Mădă0611 explică (pentru Duucu):

Trebuie sa fie ceva profund, nenea e psihanalist, filosof si inca altele. L-am vazut la o melodie de pe yt (https://www.youtube.com/watch?v=oGLDB-2IifM vezi descrierea) si n-am inteles ce legaturi si imbarligaturi a facut uploaderul cu acel citat, ca melodia nu e greu de inteles, cred. :-? Deci?

Sau poate caut eu ceva altfel in ceva nealtfel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai asta se poate zice in ziua de azi foarte bine. degeaba ai 20 30 de ani si ai avut 50 de "iubiti" daca majoritatea au fost cu tine pentru sex sau altceva, nu a fost acea dragoste adevarata. tu ce crezi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce mai conteaza cati iubiti ai daca nici macar unul nu-ti da universul.
Nu stiu tu, ca eu mai mult de luna de pe cer nu promit! Hai poate inca una la cutie pentru zilele alea naspa.
Cred ca persoana era un pic tripata pe vastitatea universului, cunoastere facand involuntar o comparatie, intre ce iti poate oferi Universul si o banala dragoste.Ori daca nu, ramane vesnica afirmatie cu femeia nemultumita.
Ori, ori, ori cand mai bem, noi astia filosofi, mai scoatem si porumbei cu cap de pretelita si coada de elefant.De ce? ca-s unice astfel de citate, si nu-ti mai ramane decat sa te uiti la ele ca soarecele ce vede pisica invelita in sarma ghimpata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca e la fel cu aia : "s-a uitat in ochii mei si timpul a stat in loc". In fine, pe-acolo pe undeva.

| Exaizo a răspuns:

Lool, deci daca iubita mea nu imi da universul, ce conteaza ca o am? Haha laughing
Oh stai, sau era invers? Deci sa inteleg ca nu ma voi casatori niciodata fiindca nu ii pot oferi universul unei femei, That's sad.
Era mai bine spus "If none of them CAN gives you the universe".

| Mădă0611 explică (pentru Exaizo):

Sigur nu la propriu s-a referit, de asta intreb.

| Mechanix a răspuns:

Ceva citat de doi lei despre cât de importantă și prețioasă e iubirea... mizerie!

| RAY a răspuns (pentru Mechanix):

Sa stii ca iubirea exista lucru care ne defineste ca umanitate, ai vazut vreodata vreun animal care se juca? emapatia exista in univers, daca e o minzerie iubirea de ce se sinucid uni?

| Mechanix a răspuns (pentru RAY):

N-am zis că iubirea nu e bună, da' prea e ridicată în slăvi la un nivel extrem de superficial prin toate citatele astea.

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

Sa ma anunti cand o sa "iubesti" pe cineva si n-o sa vrei sa atingi acea persoana, sau cel putin sa nu fie bai daca n-o atingi, cel putin, whistling pana atunci, iubirea nu exista, e doar dorinta.
Ce e cu animalele si cu joaca?

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

Logic ca pana a avea ce isi doresti e dorinta, m-am referit ca sentimente au si animalele, http://darwin-online.org.uk/......t/frameset

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

Si apoi obisnuinta.
Bineinteles ca au, dar toate sunt raportate la ele, binele lor, fix ca la oameni. Acum o sapt mi-a murit un catelus si maica-mea l-a luat in haina cu care il acoperisem eu sa nu-i fie frig, azi am vrut s-o acopar de Fetiţa sa nu-i fie frig, cum mie imi place sa am doar crestetul, fruntea, ochii si nasul afara cand mi-e frig, am crezut ca si ei i-ar prinde bine, dar nu m-a lasat nici macar la spate sa ii asez chestia aia, a vrut sa ma muste, probabil o fi crezut ca maica-mea i-a facut ceva rau fratelui ei si si eu vreau sa-i fac acelasi lucru, deci au memorie, sentimente, constiinta.