| Yee a întrebat:

Yee(Salut)! Am vazut un videoclip pe net cu un om care a batut niste suruburi intr-un copac, a infiletat un bec intre suruburi si becul s-a aprins. Oare e adevarat?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Si eu am vazut motor electric functional, conectat la un prelungitor care nu a avut stecherul bagat in priza!

Ideea este ca, filmarile sunt facute suficient de neclare, incat sa nu se vada firele de unde vine curentul intr-adevar (de exemplu fire foarte subtiri de bobinaj, camuflate cu putin lac).

| Steregoi a răspuns (pentru Bula):

Mai mancam mere daca pomii ne alimenteaza laptopurile? rolling on the floor

Vad ca ai inteles vorba mea. Daca astia o sa se apuce sa faca electronice si nu numai electronice alimentate din plante nu cumva plantele secatuite si supte de energie si vlaguite de energie nu vor mai avea energie ca sa produca fructe? Ai inteles bine ca presupunerea asta am facut-o mai mult in gluma insa ramane de vazut ce grozavii mai fac astia cu tehnologia lor si cum vor raspunde plantele si natura la aceste chestii care momentan par remarcabile si chiar de dorit. Eva si-a dorit ceva daunator care la inceput doar parea bun. La fel si cu androizii, cyborgii, experimentele genetice, cu Sofia si ce va mai fi probabil ceva asemanator cu Sky-net din terminatorul. Am impresia ca filmele sf sunt un precursor al "nebuniilor" pe care le profeteste omul si si le planifica omul pentru viitor. Nu cumva acestea sunt profetiile false si semnele profetite in Apocalipsa 13? Si o chestie precum un Sky-net ar fi de fapt rodul unor minti bolnave si chiar influentate de demoni, persoane aflate la conducerea societatii umane sau cu potential financiar sau bogate.

| Bula a răspuns (pentru Steregoi):

Minti bolnave sunt multe.
Eu inca n-am vazut un om normal, dar nici n-am auzit pe cineva c-ar fi vazut sau auzit de un om normal. big grin

"Minti bolnave sunt multe.
Eu inca n-am vazut un om normal, dar nici n-am auzit pe cineva c-ar fi vazut sau auzit de un om normal." - pai din acest motiv murim toti. laughing Totusi un etalon invizibil pentru calibrare partiala exista.

Unde? Cine? Cine a facut acel etalon si dupa ce model? big grin

Modelul de etalonare nu are inceput si nici sfarsit si nu se pune problema de "facut". Ceva "facut" e un efect si nu o cauza.

Ma refer la etaloane de referinta, cum sunt metrul, kilogramul, etc. facute fizic sau definite prin vreo formula.
"Normal" nu este nici fizic, nici nu se poate exprima prin vreo formula.

M-am referit la etaloane morale.

"Etaloane morale" - ce referinta au?
Dupa ce criterii se stabilesc ca "etaloane"?
Nu exista vreo persoana care toata viata a fost moral, fara nici un pacat.

Omul chiar daca e imoral se gandeste la moralitate si uneori chiar aspira la ea cand se vede victima a imoralitatii sau a nemoralitatii sau a nedreptatii sau a minciunii sau a vreunui furt sau a unei umiliri sau a unei violente nedrepte si nejustificate.

Ai deviat de la subiect.
De la "copacul elctric" ai trecut la lupul moralist...

25 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Evident ca nu, e o gluma pentru cei care nu au facut fizica la scoala.

| Steregoi a răspuns (pentru Brigaela):

Pai stiam ca lamaia produce electricitate. Deci nu e o chestie chiar noua.
Partea interesanta este ca odata cu miniaturizarea electronicii si procesarea la nivele de tensiune tot mai mici poate face ca electronicele sa poata fi alimentate wireless sau din natura fara sa mai fie nevoie de baterii. De exemplu cardul cu chip care se alimenteaza wireless prin unde. Mai e si chipul de la cheia autoturismului care se alimenteaza wireless prin unde.

| Holiday a răspuns (pentru Brigaela):

Reactiile chimice dintre suruburi, in general se foloseste cupru, si substantele continute de trunchiul copacului pot genera energie electrica. Cel mai simplu experiment e cel cu lamaia. Ce sa vezi, cu o lamaie, cateva cuie si o sarma poti aprinde un beculet. Merge si cu cartofi, asa ca e foarte probabil sa mearga si cu un anumit gen de copac.
Problema e ca nu dureaza mult productia de energie electrica, la un moment dat reactiile chimice inceteaza din lipsa de "materie prima".

Si da, intr-adevar, pentru cei care nu prea au facut fizica la scoala pare o gluma, pentru ceilalti sunt experimente interesante si haioase.

| relian a răspuns (pentru Holiday):

laughing las ca e bine,brigaela stie si fizica,dar ce nu stie ea,doara e doctor,a facut la fizica la scoala de da pe afara laughing Asta e cand esti mare te bagi oriunde,merge nu vine nimeni sa te traga de maneca, asa cum faci tu laughing lasa femeia man pfff adica nu stie ea? Nu ai vazut femeile is la conducere, gata maine poimane o sa avem si femeie presedinte, sa vezi atunci, sa te atii laughing

| Brigaela a răspuns (pentru Holiday):

Copacul nu va genera suficienta energie incat sa aprinda nici cel mai mic bec, experimentul nu va merge.

Nu copacul genereaza energia respectiva. Doar seva din tulpina lui tine loc de electrolit, iar cuiele sunt electrozii. Practic se creaza un element galvanic, o pila electrica.

Stiu, dar energia e prea mica.

Se folosesc mai multe. Dar repet, nu e o sursa de electricitate care poate fi folosita pe scara larga, ideea era daca e posibil sau nu. Si da, este posibil.

Ok, e posibil doar ca nu se poate. In conditiile descrise in intrebare te asigur ca nu se poate. Poti incerca daca nu crezi altfel.

Asigurarile tale, in cazul de fata, nu fac nici cat o ceapa degerata. Dar in stilul tau caracteristic, pur si simplu nu poti spune :
"Da mah, am vorbit tampenii."
Simplu si decent.
End of story.

Fa-mi hatarul, incearca.

| Steregoi a răspuns:

Suruburile nu se bat ci se infileteaza. Pomul va mai face fructe daca aprind becurile prin casa de la pom? rolling on the floor

| Kobrajeffe a răspuns:

Da. Se stie de mult ca exista electricitate in plante. Becul era led nu necesita o forta electrica marita... poti incerca pentru a te convinge.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Kobrajeffe):

Tensiunea este sub 3 milivolti; iar un LED are nevoie de minim 3 Volti ca sa se poata aprinde, fara a mai lua in calcul si amperajul! tongue