Dacă iau în calcul dezastrul de la Cernobîl și faptul că au trecut aproape 33 de ani de la incident unde totuși persistă nivelul de radiații, ar putea trece chiar un secol având în vedere că vegetația de primprejur devine loc de conservare a cantității de substanță radioactivă.
"-pădurile din zonele din jurul centralei nucleare au devenit adevărate depozite de substanțe radioactive ce nu pot fi neutralizate. Aceste păduri „vor reprezenta un risc pentru populație în deceniile și chiar secolele ce urmează""
Un tip intreaba de la Radio Ierevan:
- Daca-mi cade o bomba nucleara la 2km in spatele meu, ma mai pot scarpina pe partea dosrsala?
- Da - vine raspunsul - daca-l mai gasesti...
Nu e chiar asa rau pe cat pare.
Depinde si unde e lansata bomba, cat de mare e si din ce e facuta dar pentru o bomba normala detaonata la sol, cea mai mare problema este explozia propriu zisa pentru ca in functie de marime va omora orice chestie respira pe o raza de cativa kilometri.
Cat despre ramasitele radioactive ele urmeaza o logica, una care simplificata suna cam asa. Pentru fiecare 7 ore care trec nivelul radiatiilor scade cu 90%, apoi dupa 7 ore 90% din nivelul ramas si tot asa.
Critice sunt primele 48 de ore cand nivelul radiatiei te va omora in cateva zile daca esti expus, ideal e sa stai sub pamant in perioada respectiva cu provizii de apa/mancare si sa nu iesi afara.
Dupa acel interval poti iesi sa parasesti zona. In plus, cam dupa un an nivelul radiatiei e mai mare decat radiatia de fundal dar supravietuibila. Daca se vor face ceva curatari si materialul nuclear va fi transferat in alte zone de depozitate ar fi chiar mai bine.
Treaba de mai sus nu trebuie confundata cu Cernobal pentru ca acolo nu a fost detonata o bomba nucleara ci a explodat un reactor, alta mancare de peste.
Depinde de ce elemente s-au folosit. Fiecare element are un timp de înjumătățire, adică timpul după care radiațiile novice scad în intensitate și devin inofensive. Apoi sunt celelalte, după ce se reconstruiesc orașele, se repopulează etc.
Depinde de materialele folosite, dupa Hirosima au venit hAmericanii cei NENOROCITI (au dat cu bomba nucleara fara nici un motiv, Japonia s-ar fi predat oricum pentru ca venea Stalin si... pppPOTAILE LUI) dupa cateva zile si nu au avut nici pe dracu'
insa sunt materiale care raman radioactive (si deci nocive) si dupa zeci de mii de ani
Daca te uiti pe Google maps in Hiroshima unde a fost epicentrul exploziei nucleare acum sunt numai zgarie-nori si un parc frumos menajat.
Doar o cladire carbonizata care a ramas in picioare a fost pastrata ca o amintire a acelui genocid.
Sunt foarte multi factori care intra in calcul, intr-o problema ca asta, dar ai internet, si exemple, fukushima, cernobal, etc. Foloseste goagal. ca sunt o gramada de oameni care au fost acolo, explica cum s-au cimentat reactoarele si multe altele, imagini cu orasele din imprejurimea locurilor unde s-a intamplat catastrofa etc.
Depinde de intensitatea exploziei, de pe la 10 ani in sus dacă ar veni raportat la tehnologia pe care o avem.
dan1998 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: