Trebe tradusa putin intrebarea. Partea cu cald/rece depinde de cata energie are sistemul/materialul respectiv, un obiect foarte cald are foarte multa energie in timp ce unul rece este sarac. In cazul in care s-ar intalni s-ar face schimb de energie pana cand ar ajunge intr-o stare de echilibru.
S-ar obtine doua obiecte cu temperatura "cea mai medie" (scuze pentru fortarea de limbaj!).
S-o luăm mai simplu. Gândește-te ce se întâmpla atunci cand apa caldă se întâlnește cu apa rece, e aproximativ același fenomen.
Esti penibil! Sau esti in imposibilitatea de a gandi!?
N-am cum să fiu penibil, poate penibilĂ, dar mă rog, să auzim și răspunsul tău, Einstein.
Sunt simple speculatii filozofico-mateatice pentru a demonstra ceva ce nu poate fi identificat si demonstrat in faprt real.
Un fel de "ABRACADABRA" matematica, care incearca sa puna in ecuatie inelul spatiu-timp.
În principal obiectul cald va transmite prin conducţie obiectului rece o cantitate de căldură. Cantitatea de căldură cedată va fi egală cu cantitatea de căldură primită. Q cedat=Q primit dar transferul de căldură (viteza transferului de căldură) depinde de mulţi factori (conductivitatea termică, capacitatea calorică, diferenţa de temperatură dintre cele două corpuri, suprafaţa de contact, etc.). În final (după un timp infinit de mare) cele două corpuri vor avea aceiaşi temperatură.
Maxx23 întreabă: