Prima data ce crezi tu că e culoare e doar o anumită frecventa de unda a luminii, in exemplul tau cu culoarea neagra: da absoarbe toată lumina iar asta înseamnă ca receptorul nu va vedea niciodată alb ci negru pentru că nu se reflectă nimic și atât timp cât nu exista receptor nu poți spune că are culoarea alba(plus că lumina nu vine și te înconjoară, odată ce te-a atins se transforma in energie termica, adică dacă corpul e negru înseamnă că nu reflectă lumina și în realitate corpul nu e nici alb pentru că tu nu percepi lumina plus că a devenit căldură imediat ce a atins corpul.
Tocmai de aceea frunza este verde, pentru ca respinge culoarea verde. Prin urmare si negri sunt negri, tocmai pentru ca pielea lor absoarbe toata lumina.
In contextul de mai sus, expresia "respinge culoarea" este folosita ca un eufemism pentru constructia "reflecta difuz si inegal unele lungimi de unda" din manualul de fizica. Si pentru a evita alte nelamuriri, cand spun reflecta, nu ma refer la faptul ca frunzele s-ar aduna precum epicuristii Greciei antice, pentru a reflecta la reintoarcerea asupra vietii interioare.
DUDE, "reflecta difuz si inegal unele lungimi de unda" inseamna PRACTIC ca tu nu o sa vezi culorile alea, asa ca TOT PRACTIC (traiasca pupincuristii, asta epicuristii Greciei) ti-am spus sa te documentezi despre ce vedem si de ce, poate ca frunzele nu absorb lumina ci doar "reflecta difuz si inegal unele lungimi de unda", insa la sfarsitul zilei ceea ce fac INTOTDEAUNA e ca reflecta lungimea de unda corespondenta culorii verzi
deci, TE ROG, mult mai mult BULLSHlT din manual, si sa ignoram MULT MAI MULT EVIDENTUL, asa, ca am chef sa fac misto pe seama ta,
MULTUMESC
Daca ai chef sa faci misto pe seama mea trebuie sa fii mai atent. Altfel, practic, gafezi. Cum ai gafat la inceputul frazei, spunand ca nu vedem lungimile de unda reflectate (in cazul de fata cele ale culorii verzi), cand noi de fapt tocmai pe acelea le vedem, fix cum confirmi si tu la finalul aceleiasi fraze.
Sa cresti mare!
Cred ca nu stii sa citesti, dar ma rog, e treaba ta.
In plus, pentru ca te lauzi ca vrei sa faci misto dar de fapt te limitezi la a incerca sa jignesti, PRACTIC o sa raportez raspunsul tau, ca sa poti inghiti in continuare doar rahatul celor pentru care lucrezi, asa cum singur ai afirmat.
Bafta.
Asta e genul de afirmație "Dacă mi-am băut lăpticul azi dimineață înseamnă că de fapt nu l-am băut că l-am urinat până la ultimul strop". Nu îți cer să știi fizică, îți cer să iei o notă de trecere la logică. Ai timp și de fizică și peste ani când vei ajunge la liceu îți vei da seama ce întrebare ai pus și că mami te-a învățat corect culorile, nu ți le-a spus pe dos.
Negrul nu e nici negru si nici alb. Culorile sunt doar interpretarea creierului a lungimilor de unda ale luminii care sensibilizeaza receptorii de pe retina.
Confunzi "respinge" cu reflecta, moment in care ar trebui sa te documentezi la ce vedem si de ce
in plus... "negrii" CE?!? zece negrii mititiei? roman cu suspans si horror de Agatha Christie
Deci, NU AI ARGUMENTE REALE... stiintific reale, dar esti mult mai tare pentru ca, bati campii cu "jignire" sau "cei pentru care lucrezi", ce ar fi sa te lasi de sportul asta, esti mult prea penibil
scoate o idee reala/ORIGINALA despre intrebarea initiala, SAU NU TE MAI BAGA IN SEAMANA, CALCI PE TOATA LUMEA PE NERVI DOAR CA SA TE BAGI IN SEAMA
celmaitarenume întreabă: