| nukeyly a întrebat:

1 Ce tipuri de aeroteme electrice exista si care sunt de calitate superioara fata de altele?
2 Vad patrate si rotunde de metal care sunt mai bune?
3 Un tun de caldura bate o aeroterma la aceiasi putere in kw/h si volum de aer incalzit in metrii cubi?, ex o camera de 2x2m x 2m inaltime are 8 metri cubi.

11 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu cred ca cele cu ceramica sunt cele mai bune ca tin mai mult caldura. Nu conteaza forma. Citeste si aici: https://www.myblog.ro/cea-mai-buna-aeroterma-pentru-acasa/

Răspuns utilizator avertizat
| Salontanul a răspuns (pentru hexagonulpentagonal):

Alo! 1.
N-am spus ca este diferenta de consum la 1000 Kw tot ataitia KWh consuma si unul si altul adica potrivit formulei E (KWh) = P (KW) * T (ore). Cat despre radierea in timp nu produce nici un disconfort din contra pastreaza caldura mai mult ceea ce inseamna confort mai mult timp.

| Salontanul a răspuns (pentru hexagonulpentagonal):

Ma las pagubas. Ce spun eu si ce intelegi tu! Asta e!

| darrio2007 a răspuns:

Nu vreau sa intru in amanunte dar nu te sfatuiesc sa incalzesti o camera, mai ales cu un tun de caldura, la dimensiunile camerei date de tine. Costa destul de mult si in plus consumul de curent este mare.

| Salontanul a răspuns (pentru darrio2007):

Nu este consumul mai mare. Se regleaza pentru a o opri la o anumita temperatura. Ca o incalzesti in 10 minute cu 2000 KWh sau ca o incalzesti in 20 minute cu 1000 KWh tot acelasi consum este. Nu?

| anonim_4396 a răspuns (pentru hexagonulpentagonal):

Deci o aerotema ceramica echivalent ca principiu
cu un calorifer cu ulei e mai eficienta ca una "dezbracata" tabla goala.
Ca un convector pe gaz cu elementi din fonta.

Si da, cand te incalzesti electric, contorul se cam invarte.

Alte metode avansate de incalzire ce se recomanda? Boilere cu inductie, pompe ca caldura electrice(ceva frigidere pe invers)?