| IonelPurcel a întrebat:

Aș dori o recomandare de cameră foto. Fac poze doar pentru mine, de plăcere, deci nu am nevoie de ceva super profesional, totuși doresc o calitate bună. Bugetul ar fi cam de 500 de lei, mai mult sau mai puțin. Pun această întrebare pentru că am văzut pe Emag niște camere care păreau bune după specificații, dar aveau comentarii neașteptat de negative. Dacă ar putea recomanda cineva din proprie experiență, ar fi super. Mulțumesc mult!

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Am trei aparate tip "palma", toate cu carcase metalice: Fujifilm, Olimpos, Sony, toate de 8MPx.
Fujfilm a fost prima achizitie, foarte usor de folosit pentru un incepator, dar nu totdeauna face focalizare automata perfecta (focalizeaza slabut pe rosu).
Olimpos folosesc pentru uz general, dar trebuie sa-i corectez usor saturatia culorilor. Are si o serie de reglaje manuale posibile.
Sony Cybershot are culori foarte frumoase, intense, poate fotografia si o pasare in zbor, clar fara probleme.
E drept, a costat aproape cat celalalte doua laolalta.
Filmarile facute cu el insa sunt mai slabe calitativ (e camera foto happy ).

| IonelPurcel explică (pentru Bula):

Mulțumesc de răspuns. Cam cât au fost camerele(orientativ)? 8mpx nu e cam puțin? Am găsit pe eMAG o cameră cu 16mpx la 350 de lei.

| Bula a răspuns (pentru IonelPurcel):

Crede-ma, multe poze am facut (cateva zeci de mii), dar NU MARIMEA CONTEAZA (adica nu numarul de pixeluri).
Am facut si poze reusite de 1 MPx, si multe proaste de chiar 24 MPx.
Conteaza sa ai viziune inaintea declansarii aparatului si sa-ti iasa efectele dorite, chiar dupa expunere, fara Photoshop si alte corectii majore. Eu folosesc cu preponderenta doar corectii de luminozitate, saturatie de culori sau contrast, daca este necesar.

| Bula a răspuns (pentru IonelPurcel):

Aceste camere le folosesc de 5-6 ani, fara probleme. Atunci 8MPx au fost varful tehnologiei.
Dar degeaba ai multi pixeli, daca claritatea nu este corespunzatoare si se contopesc cate 8-10 pixeli laolalta tongue

| Nemessys a răspuns:

Http://www.pcgarage.ro/......plus-husa/ Nu e recomandata de mine ci de un specialit de la pc garage pentru ca eu nu am experieta astea dar totusi am decis sa intreb pentru tine :)

| IonelPurcel explică (pentru Nemessys):

Mulțumesc de răspuns. La camera asta mă uit de multă vreme. Am fost uimit de prețul excelent de pe Emag(350 lei) și de comantariile extrem de pozitive

| Bula a răspuns (pentru Nemessys):

Acest model se foloseste cu acumulatoare tip AA, de cel putin 2400mAh, care trebuie achizitionat separat, cu incarcator. 4 bucati acumulatoare de calitate + incarcator costa cca 70 lei in plus, dar avantajul este ca ai rezerve in caz de descarcare.