anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum 50 de ani calculatoarele erau cat 2 frigidere si in afara de calcule matematice nu imi amintesc sa faca ceva. In ziua de azi sunt pc-urile si leptopurile de diferite marimi dar ma gandeam eu, se poate ca peste alti 50 de ani sa fie chiar si mai mici? Sau sa nu exista deloc. La ce ma refer. Am vazut cuburi cu procesoare quad core in ele si placi video GTX 770, cubul nu mai mare de 10cm lungime. faza buna e ca mergea, faza proasta e ca nu putea fii folosit pentru multe pentru ca se incalzea foarte repede si se stingea automat. Dar ma gandeam, daca deja acum se poate asa ceva de mic, si cel putin merge, chiar daca nu pentru multe lucruri se poate ajunge la ceva si mai mic? S-au sa vedem ca in filme ( aberez putin, dar nu e exclus) acele proiectii pe pereti si de fapt sa nu detin nimic fizic? Cum credeti ca vor fii pc-urile cand o sa ne atarne barba alba pana la genunchi?

34 răspunsuri:
| Adrianetc a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt teori conspirationiste, nu se stie nimic exact.

| Admunssen a răspuns:

Am sa te intreb asta: Cat timp poti sta la un calculator fara conexiune la internet? Nu am nevoie de raspuns. In curand nu vom mai avea nevoie deloc. happy Pana la aparitia OS Windows 3.1.1 care putea fi cumparat de oricine dorea. Din cauza costurilor mari a unui PC, acolo unde era nevoie de mai multe se cumpara doar unul. Restul erau terminale conectate la acel server. Nu era nici pe departe o retea LAN. Daca furai un terminal, nu aveai ce face cu el. big grin Ma tem ca in curand, se va ajunge la aceeasi formula. Deja avem Google Drive, Youtube, Photo Hosting, editoare de text online si servere gigant. Pentru cine vrea sa observe, exista din ce in ce mai mult tendinta unor mai mari de pe planeta sa stie cam tot ce faci tu pe net, pentru a-ti desena un profil. Vom fi determinati sa recurgem la asta fara sa fim intrebati. Asa ca PC-ul de acasa va incapea in tastatura sau in monitor. Insa, ca sa revin, multe obiecte ciudate din Star Treck acum le cumpara copiii sub forma functionala. Da, sunt sigur ca vor fi si mai mici.

| Apetrei_Bogdan_1995 a răspuns:

De fapt bazata pe observati pana in prezent legea lui Moore spune ca la fiecare 2 ani pe acelasi cip vor incapea de 2 ori mai multi tranzistori.Am ajuns in prezent la tranzistori de 14-15 nm de asemenea mult mai rapizi. Oricum e evident ca ne vom lovi de o limita in viitor pentru la marimi atat de mici curentul elctric poate doar sa sara dint-un capat la altul al tranzistorului.De asmenea mliioane de tranzistori intr-un cm patrat produc multa caldura.Acum exista teori peivind posibilitatea unui tranzistor de marimea unui atom sau sub forma de cristale. Daca esti interesat cauta pe net:quantum computer

| Apetrei_Bogdan_1995 a răspuns (pentru Apetrei_Bogdan_1995):

Idea este ca la un moment cel mai probabil ne vom bloca in ceea ce priveste marimea unei noi placi grafice si vei trai sa vezi asta dar la acel puct nici nu cred ca vom avea nevoie de mai mult