| UtilizatorTPU27 a întrebat:

! Ajutor!

Bună ziua tuturor...

Am si eu o problema pe care o am mai bine de vreo 7-8 luni... este vorba despre PC-ul meu care mi-am luat mare bluescreen cand ma jucam ceva. Treaba este ca windows-ul meu a incercat sa rezolve problema dar sa corupt ceva in timpul acela... si cand intru pe deskop inapoi, dabia dabia, nu mai pot efectiv sa fac nimic am incercat sa ii dau factory new, nu merge, am incercat sa intru in safemode iar nici asta nu merge. M-am uitat la videoclipuri pe YT, am intrebat la Microsoft, iar asta tot nu m-a ajutat. Mai ramane ceva si am inteles ca daca scoti bateria de la placa de baza (CMOS) si o bagi la loc iti da factory new automat, dar nu stiu ce sa zic asta este cam riscat. Voi ce ziceti?

2 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Ai incercat sa reinstalezi Windowsul?\
Nu trebuie sa resetezi CMOS-ul, prima data trebuie sa incerci sa faci un stick bootabil si sa repui sistemul de operare pe curat.

######
PS: bateria pastila (de ceas) de pe placa de baza, nu inseamna CMOS.
Deconectand-o, ea reseteaza CMOS-ul, care este locul in care se pastreaza unele setari ale BISO-ului.

Alte setari pentru BIOS le resetezi chiar din BIOS.

Dar daca tu ai erori in Windows, 99, 99% erorile sunt din el, nu din BIOS.

| UtilizatorTPU27 explică (pentru NLS):

Aha, si ala sticku bootabil se instaleaza din BIOS nu? Nu trebuie sa intru in deskop ca acolo nici nu am ce sa fac, imi da bluescreen dupa 2 minute, o sa incerc asa cum ai zis tu. Esti mare boss daca merge chestia asta :-) mersi mult ca ma ajuti