| adellyna a întrebat:

Am 1, 67 si 63 de kg >:" cam cat ar mai trebui sa slabesc? si ce sa fac? de cate ori ar fi normal sa mananc pe zi intr'o "dieta "?

Daca mananc putin iar seara alerg prin parc, se vor vedea rezultate big grin, si daca da in cate saptamani/luni? happy

Răspuns Câştigător
| Georgianna3723 a răspuns:

Draga mea,
Desi eu am o problema total opusa tie(deci vreau sa ma ingras) iti pot da cateva sfaturi. In primul rand greutatea ar trebui sa fie cu 10 kg mai mica decat cifrele de peste 1 m(deci tu ai 1. 67, 67-10=57, deci ar trebui sa slabesti 6 kg). Ca dieta iti pot recomanda sa mananci sanatos -fructe si legume- sa mananci putin din fiecare, iar dupa ce ai mancat sa faci putina miscare! Da! Chiar prin casa ai putea sa faci cateva abdomene, genoflexiuni, etc. Depinde de partea corpului in care tu crezi ca ai nevoie sa slabesti.
Nu stiu daca prin mancatul putin poti slabi. Tu ai nevoie de multe proteine si vitamine. Nu e bine sa flamanzesti. Incearca sa mananci cel mai bine dupa-masa, deoarece atunci faci cea mai multa miscare. Alergatul prin parc va da rezultate in 3-4 saptamani.
Succes!

1 răspuns:
| Gentiana a răspuns:

Daca te-ai hotarat sa pierzi in greutate, programul dietei este primul pas pe care ar trebui sa-l faci pentru a avea parte de rezultate multumitoare. Dar, tine cont si de faptul ca miscarea are un rol foarte important in lupa cu kilogramele, dar si pentru sanatatea ta.

Una dintre cele mai mari confuzii care se fac atunci cand vorbim despre slabire este "saritul" peste mese. Trebuie sa intelegi ca a slabi nu este acelasi lucru cu a te infometa. Ideea este sa mananci alimentele potrivite, la momentele potrivite. Organismul tau trebuie sa primeasca in continuare nutrientii necesari pentru a functiona la capacitate maxima.

Pentru ca adesea suntem presate de timp pentru a arata mai bine, cele mai multe dintre noi alegem o dieta stricta pe care o urmam timp de cateva saptamani. Este adevarat ca vei scapa de suplusul de kilograme, dar ce se va intampla cand vei reveni la meniul obisnuit? Nu numai ca exista riscul sa pui totul la loc, dar poti avea supriza neplacuta sa constati ca te-ai mai procopsit cu cateva kilograme in plus. De aceea, o dieta sanatoasa, echilibrata trebuie urmata tot timpul.

Asa cum stii de la mama, la fel, doctorii si nutritionistii iti recomanda sa mananci de cel putin 3 ori pe zi. Unii dintre ei sunt de parere ca ai putea sa ajungi chiar la 6 mese zilnice. Orice varianta te hotarasti sa alegi, mesele trebuie sa iti asigure necesarul zilnic de: carbohidrati, proteine, grasime, vitamine si minerale. Unul dintre cei mai neglijati nutrienti este... apa. Nu uita de cele 6-8 pahare de apa zilnice, care iti vor mentine corpul hidratat, vor ajuta organismul sa functioneze normal si vor da un aspect sanatos pielii.

Cea mai mare greseala pe care o poti face intr-o dieta, este sa sari peste micul dejun. Este un adevar faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa din zi, iar atunci cand uiti de el, vei fi tentata sa mananci mult mai mult in ziua respectiva. Dupa orele de somn, corpul are nevoie de nutrienti pentru a-ti putea oferi tie energie. Asta nu inseamna ca trebuie sa mananci copios dimineata. Un fruct, doua felii de paine prajita, cereale sau un ou fiert sunt sufciente pentru organismul tau. Daca vrei, totusi, sa te rasfeti la prima ora, redu din mancarea pentru pranz si alege doar o salata sau o supa.

Pentru a evita o "foame de lup" seara, permite-ti o gustare intre mese, adica intre mic dejun si pranz si pranz si cina. Cand spun gustare, ma refer din nou la un fruct sau batoane de slabit. Important este sa nu te astepti la pierderi in greutate peste noapte si nu te infometa doar de dragul unei petreceri sau al unui concediu la mare. Complicatii ca anorexia sau bulimia apar tocmai din cauza unor diete extreme.