Din cauza ca boxele sunt mari. iar ampliful cred ca e o chinazarie ..boxele nici ele nu sunt bine calculate creca si ele tot chinezesti. adica trebuie sa dea un sunet uniform si pe bas si pe medi si pe inalte cand intra (basu, medile, inaltele) egal, cum cred ca si intra. Iar din cauzele de mai sus, cand dai volumul prea tare basul consuma mult mai multa putere decat inaltele iar ampliful nu se poate ridica la standardele boxelor. Parerea mea e sa dai basul ceva mai tare si sa ridici volumul pana vezi ca sunetul distorsioneaza, dupaceea il dai mai incet pana se aude clar, iar de la acel volum setezi basul si inaltele cum iti place. Ai grija sa nu il ti la maxim nici odata ca din cauza distorsiunilor un amplificator chiar si mult mai mic decat boxele ti le poate distruge deoarece nu poate sa scoata atata putere decat apsorb boxele si baga in loc de semnal audio curent continuu si ti le arde.
Eu de exemplu sonorizez un bar crama (incinta inchisa) cu doar 35w curati pe canal, de la un amplificator de colectie NAD (new acoustic dimension) din 84, iar boxele (4 de bas 30 cm fiecare) tot retro, scot un sunet ce nu poate fi egalat cu nici un amplificator su boxe din ultimi ani. Cu astia 35w nici nu poti sta in juru boxelor.
Da intr-adevar sunt unele sisteme chiar si sistemul meu care la volum mare cresc inaltele si scad joasele. Este posibil sa fie reglare automata in functie de volum
Deoarece: boxele fiind mai puternice solicita ampificatorul mai mult, acesta se incalzeste si cand ajunge la o temperatura mai mare decat cea normala de functionare componentele incep sa isi modifice din propietati si din aceasta cauza se intampla asta.