| rety a întrebat:

Am 2 fire de curent (+ si -) vreau sa tai unul dintre ele, exista posibilitatea sa ma curentez?

Răspuns Câştigător
| baru a răspuns:

Sall. Cleste izolat, si poti taia linistit, indiferent de fir. Pa!

7 răspunsuri:
| alexmircescu13 a răspuns:

Pe scurt, nu ai posibilitatea sa te curentezi daca e vorba de curent continuu pana in 24 de volti. Ai posibilitatea sa te curentezi daca e curent alternativ (220 V) si tai firul cu un cleste fara izolatie. Poti folosi un cleste universal (zis si patent) cu manere izolate) ca sa fii mai sigur. Cel mai OK ar fi sa folosesti un creion de tensiune (ca sa stabilesti care e faza si care e nulul) si, desigur, inainte sa tai sa deconectezi siguranta din tablou. Asa cum ai specificat (+ si -) inseamna curent continuu si sunt slabe sansele de electrocutare.

| soul2soull a răspuns:

Daca sunt direct conectate la reteaua de curent 220 v

Curentul alternativ nu are + si -

doar curentul continuu are
cel alternativ are faza si nul

Răspuns utilizator avertizat
| Costyyysv a răspuns:

Exista posibilitatea, si este foarte probabil sa te curentezi daca tai cablul cu +,(faza).Dar poate vei avea noroc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Izoleaza clestele sau cu ce tai si desfa firele sa nu se atinga intre ele cand tai; presupun ca firele au izolatie, totusi nu le prinde cu mana goala, in nici un caz umeda; daca e tensiune mai mare de 24 V mai intai decupleaza de la sursa de curent...

| cirsiti a răspuns:

Eu spun NU

| rety explică:

Uni da unii nu, nu stiu ce sa mai inteleg laughing, Folosind un cleste izolat, mai exista posibilitatea?