| PHANTOMz a întrebat:

Am 2 HDD unul de 40 respectiv 80GB.
Am instalat linux mint 9 dar mi-a aparut doar o partitie de 16GB
1)Ce program pot folosi ca sa fac si celelalte partitii ca vad ca nu au aparut?
2)Pe acest OS cum pot instala diferite programe deoarece apare arhive manager si imi arata fisiere si ori nu se intampla nimic ori da nu stiu ce eroare si nu pot instala sad

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai pe linux instalezi versinuni speciale ale programelor, bineinteles doar cele care permit rularea pe acest OS. Uita de.exe si instalari din click uri repetate, inavata sa instalezi din linia de comanda

| mihai69 a răspuns (pentru suntserios):

Aia s-o crezi tu! există destule programe cu interfață grafică pentru managementul aplicațiilor pe Linux (instalare/dezinstalare). Există și programe cu instalare automată, dar sunt, ce-i drept, mai rare.
PS și poate chiar rula aplicații de window$, într-o mașină virtuală (gen vmware) sau sub emulatorul wine.

| mihai69 a răspuns:

Www.linuxmint.ro/articles.php?article_id=4
Încearcă Gparted.
http://gparted.org/
forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=97158

| PHANTOMz explică (pentru mihai69):

Mersi am folosit gparted si am reusit sa mai fac o partitie dar cum imi pot instala placa de sunet ca CD-ul de la placa e doar pentru windows?

| mihai69 a răspuns (pentru PHANTOMz):

În mod normal, la instalare e detectată automat și instalate modulele necesare pentru kernel (așa se numesc în LINUX „driver"-ele din DOS/Window$). Dacă nu ți-o vede automat sistemul, e ceva mai complicat, vor trebui adăugate manual. Cel mai bine scrie pe forumul Mint - acolo vei primi foarte rapid suport de la oameni mai pricepuți. Chiar și un habarnist e luat pas cu pas până la rezolvarea problemei pe care o are.
Din păcate, eu trebuie să recunosc, deși am ceva cunoștințe în acest s.o. - sunt departe de a fi un expert. Și oricum, și ceea ce știu, știu tot de pe forumuri și încercări și erori proprii. happy