| hUnTERRRRRR a întrebat:

Am 4 gb ram ddr3 1333 MHz si întrebarea mea este dacă mai pot baga 8 gb ram ddr3 de 1600 MHz?
Adică pot pune rami de 1333 cu 1600?

2 răspunsuri:
| Evolution a răspuns:

Poti sa pui ram daca ai loc pe placa de baza si daca sunt compatibili + daca suporta memoria. (orice placa de baza are un maxim de memorie pe care suporta si o maxima de frecventa suportata).
Daca placa ta suporta inca 8gb de memorie ram (sa zicem ca limita e la 16gb memorie ram) si suporta frecventa de 1600 de MHz si tu pui placa de 1600MHz cu 1333 MHz va merge, doar ca o sa coboare frecventa la 1333 MHz ambele. Adica cea de 1600 va merge pe 1333 Mhz.
E valabil la orice placa de baza.
Daca pui o frecventa mai mare si una mai joasa, ambele vor merge in dual channel pe frecventa placii celei mai joase, adica in cazul tau 1333 MHZ.
Mai bine poti sa cumperi de aceeasi frecventa sau sa o vinzi pe cea de 1333 mHZ si sa ramai cu cea de 1600 mHZ si in timp iti mai cumperi una de frecventa la fel.
NU incerca sa faci overclock (sa le maresti frecventa), poti sa faci asta insa eu am ars multe placi de ram si mai bine nu laughing
Succes!

| Sn4k3 a răspuns:

Da, dar vor merge tot cu 1333 mhz si sa fii sigur ca duce placa de baza inca 8 gb.