| spyk a întrebat:

Am calculator de 9 luni.scoate zgomot >non-stop.< huruie pur si simplu. ce pot sa-i fac?straight face

13 răspunsuri:
| CataC a răspuns:

Salut spyk,
Incearca sa-l cureti de praf. Scoti din priza, desfaci carcasa si cureti cu grija cu o pensula moale sau cu jet de aer (preferabil suflat, nu aspirat).
Reasamblezi si ar trebui sa mearga. procedeul trebuie repetat macar anual daca nu la 6-8 luni.
Bafta

| Ronnix a răspuns:

Cand ai decis sa-ti cumperi calculator, la ce te-ai gandit? Ca va fi "aparatul de odihna" perfect?
Get used to it! happy

| Ovidiu a răspuns:

Probabil este unul din coolere(asta depinde cate ai). vezi care cooler face zgomot si trage o fuga pana la un magazin de IT si cumpara un cooler nou(cred ca e vreo 10 RON) precizandu-i vanzatorului ce cooler face urat: procesor, sursa, ...sau daca nu te descurci du-te la un service sau intreaba la un service/magazin IT. Sin inca ceva, coolerul meu de la placa video facea la fel, dar am unso cu ulei de masina de cusut, si acum nu mai scoate niciun zgomot. Incearca sa-l ungi da ai grija sa nu se scurga pe placa de baza sau alte piese din pc, ai face bine sa-l scoti. bafta

| stanly7 a răspuns:

Posibil depunere praf pe ventilator.Curata-l.

| Esperança a răspuns:

Sa-l arunci pe geam si sa iti iei un laptop

| VORTEX a răspuns:

Zgomotul e de la coolere? daca ai posibilitatea sa micsorezi turatia la coolere e bine dar daca nu incearca sa le schimbi poate rezolvi problema.bafta

| KarmaPolice a răspuns:

Sa-l desfaci si sa-l cureti de praf sau sa-i inlocuiesti ventilatorul sau ventilatoarele ( astea produc zgomot)

| Vulvatron a răspuns:

Tragei un pumn laughing

| MisleadMagic a răspuns:

Depinde ce tip de huruit e, dar de regula poti sa-l suflii( il inchizi si bagi aspiratorul in el sa scoti praful) si sa cureti cooler-ul de la procesor, daca nu se remediaza, poate fii de la HDD sau sursa carora nu ai ce sa le faci personal si e recomandat sa te duci intr-un service.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deschidel si uitate de unde vine zgomotul posibil vreun ventilator il poti schimba chiar tu e usor un ventilator costa intre 15 sau20ron bafta

| tvonlinee a răspuns:

Asa face si al meu. problema e de la cooler. trebuie sa il ungi cu ceva ulei special

| mvp97 a răspuns:

Si al meu huruie la fel, coolerul provoaca acel zgomot infernal, este vital pentru functionarea calculatorului, raceste piesele si nu permite depunerea prafului, eventual poti schimba coolerul actual cu unul mai silentios, eco, care functioneaza cu apa.

| spyk explică:

Ok mersi alllaughing o sa-l duc la pc center^^ sa-i mai scoata din praflaughing