Eu am dual boot W7 si W8 Pro. Nu stiu cum este 8.1 deoarece din cate am inteles inca mai are anumite probleme.
Comparativ cu 7, 8 trage din RAM cam cu 200-300 MB mai putin. Diferenta e ca W8 gestioneaza mai bine memoria RAM si din cauza asta merge mei bine.
W8 se bazeaza mult pe combinatii de taste pentru a accesa anumite programe. Interfata metro e interesanta, pentru inceput iti pare "ca-ti prinzi urechile", interfata grafica la instalare e schimbata in mare parte si trebuie sa fii destul de atent cand il instalezi, in fine...Tu ai 2 probleme. Prima e ca oricum iti trebuie cel putin 2 GB RAM, iar pentru placa ta video, oficial nu are driver pentru W 8.
Se poate instala asa:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1536711
dar cel mai bine, cumpara o alta placa video.
Am facut o configuratie pe care as vrea sa o achizitionez si anume:
* Procesor Intel® PentiumTM G3220, 3000MHz, Haswell, 3MB, socket 1150, Box
* Placa de baza ASRock H81M, Socket 1150
* Solid State Drive (SSD) Samsung 840 EVO Basic, 2.5", 120GB, SATA III
* Memorie Kingmax 2048MB DDR3, 1600MHz, FBGA Mars (2 placute - 4 GB)
* Carcasa Midletower Delux MV418, ATX, 450W, Negru/Rosu
Cum ti se pare, va rezista inca vreo 4 - 6 ani?
Da, fara probleme. Eventual poti schimba procesorul mai tarziu, poti mari memoria. Pe langa SSD in schimb, ar trebui sa-ti pui si un HDD clasic. (ori portabil ori fix, SSD nu-ti ajunge). La PCI Expres 3.0 cat are placa poti pune si o placa video buna macar pentru inceput maxim 300 lei.
Dar ar trebui sa-ti pui o sursa mai puternica.
Stiu ca sursa trebuie schimbata, iar HDD-ul il pot lasa pe cel actual. Dar nu am asa mare nevoie de placa video (jocuri le am pe cele din Chrome - nu joc altceva)... cea integrata nu este buna pentru a putea vedea filme si videoclipuri pana la 1080p?
E suficienta, dar chiar si o placa pe 64 biti e suficienta pentru a usura munca procesorului. Mai ales ca este un HD Graphics, nici macar din seria 2000, 3000, 4000.