| Sandu3 a întrebat:

Am comandat o unitate desktop la mâna a doua și la descriere se spunea că este FĂRĂ SISTEM DE OPERARE PREINSTALAT.Pe carcasă când l-am scos din cutie am văzut că am un abțibild cu Windows 7 și un altul cu o serie pe care scrie Product Key și un cod de 25 de caractere, cifre și litere grupate câte cinci.De ce se află acolo dacă se livrează fără sistem de operare Windows preinstalat? Conform fracturii, n-au încurcat comanda.Are cineva vreo idee ce e cu codul acela dacă se livrează fără sistem de operare?

9 răspunsuri:
| CristianCRS a răspuns:

De obicei laptopurile si desktop-urile de genul sunt aduse din alte tari (cel mai probabil Germania), acolo sunt trimise la casat sau reciclat dar de obicei fara hard-disk si RAM pe parcurs cineva le intecepteaza sau le cumpara si le trimite in Romania. In fine, ideea principala este ca desktop-ul a avut sistem de operare dar pentru ca a fost eliminat HDD cei de la magazin pur si simplu au pus un HDD gol. Cheia este stocata in BIOS-ul placii de baza, downloadezi Windows 7, il instalezi si bagi acel Product Key si l-ai activat oficial, acum cateva luni am instalat direct Windows 10 pe un laptop cu abtibild de Win 7 si l-am activat fara probleme cu acel cod.

| VoidEternal a răspuns (pentru CristianCRS):

Nu intotdeauna licenta e pe placa de baza. Din experienta mea, asta se intampla la pc-urile de firma (Dell, Lenovo, Hp) dar in cazul asta, de cele mai multe ori nu mai ai si stickerul pe carcasa. Merge direct activata licenta pe W10 nu trebuie sa-si bata capul cu W7.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ala e cu licenta pe care a avut-o atunci cand a fost vindut prima oara, simplu.

| Catrice a răspuns:

Lul și e greu de descarcat de pe site-ul oficial și sa folosești cheia să-l deblochezi.

| Dismally a răspuns:

Probabil a avut la un moment dat si Windows ori este carcasa de la alt pc.

| VoidEternal a răspuns:

Instaleaza direct windows 10 (il descarci de pe site-ul oficial si il pui pe un stick, nu-ti bate capul cu fake-uri) si incearca sa-l activezi folosind licenta pe care o ai, (cele 25 de caractere). Eu am facut asta la cel putin 15 pc-uri si a mers fara probleme. Cel putin atata timp cat licenta respectiva nu e activata si pe alt pc. Oricum nu te costa nimic sa incerci.

| flixbuster a răspuns:

@psyclepath ti-a dat cel mai bun raspuns. Poti activa legal Windows 10 cu serial de Windows 7 - si tu exact asta ai pe carcasa, sticker-ul cu licenta/serial-ul de Windows 7.

Instalezi Windows 10 dar cand iti cere serial la instalare nu il bagi pe cel de Windows 7 acolo. Termini instalarea si apoi din Windows 10 dai activare si acolo bagi serial-ul de Windows 7 de pe carcasa.

Fara sistem de operare pre-instalat = nu ti-a instalat nimeni Windows pe el, trebuie sa o faci singur. Dar daca ai serial legit de 7 e beton. Un USB cu Windows 10 faci simplu cu tool si ISO de la Microsoft si ai calculator cu Windows 10 legal 100%.

| dinaprilie a răspuns:

Cauta windows 7, kitul, pe internet si foloseste codul pentru activare.

| CristianNf a răspuns:

Probabil a apartinut unui office, ceva.