| teclado a întrebat:

Am cumpărat un laptop Lenovo x230 de la un amanet din Anglia, are parola pe bios.
Cum facem?
Aveti vreo idee?
Eu pot intra ca user in bios.
Dar eu vreau sa intru ca administrator, adica sa am dreptul de a-i spune ca vreau sa booteze mereu de pe hdd.

El avea Window$ cu liciență pe el, dar mie imi este scârbă de Micro$oft.
Așa că am instalat ububtu, s-a instalat, dar când se restartează acum laptop-ul nu mai bioteaza de pe hdd, ci el doreste sa booteze din rețea sau de pe stick.

Asa ca eu as vrea sa il conving sa booteze de pe ssd-ul intern.

Exista vreo procedura sa nu imi mai ceara parola la bios?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

N-ai instalat bine Ubuntu.

| teclado explică (pentru Bula):

Biosul refuza sa booteze de pe hdd

| Bula a răspuns (pentru teclado):

Daca inainte a boot-at cu Windows-ul instalat (de pe hard disk), atunci inseamna ca Linux nu a fost instalat in locul lui SAU nu este dat corect punctul de boot-are.
Re-instaleaza Ubuntu, iar cand iti da optiunile de instalare, alege STERGEREA INTREGULUI HARD DISK si instalarea pe el.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cine te a pus sa iei o rablă de la amanet? Nu puteai astepta sa iei un laptop nou din Romania? Cu garantie, ai luat un c@cat din Anglia cu care te stergi la fund nu il va repara nimeni aici, e alt sistem si nu o sa ai bani sa schimbi placa de baza, aia face tot laptopul, vinde l pe olx pentru piese ca nu merită banii dati la service sa ti l repare, si nu il va repara nimeni gratis.

Răspuns utilizator avertizat
| manuelboy a răspuns:

Du-te la un service sa iti scoata parola de bios nu e bine sa ai.