"în 21 Aprilie | Agartha a răspuns:
Depinde de fat"
alta IMBECILITATE, fat-ul era pe vremea lui pazvante, nu se mai foloseste de vreo 20 de ani pe putin, nici macar fat32 nu se mai foloseste ci exfat, care e cu totul altceva decat fat
oricum fixbuster ti-a dat raspunsul corect, partial, dar nu a explicat, deci sunt sigur ca nu ai inteles nimic
in informatica, 1 kilo byte are 1024 de octeti
cand e vorba de storage, PRODUCATORII TE EXCROCHEAZA cu faptul ca ei considera ca un 1kb are 1000 de octeti, moment in care ei produc storage mai putin, dar scriu ca e mai mare
moment in care fixbuster ti-a facut un calcul, care e corect
TOTUSI, nu a scris nimic de partitionare si formatare
prin partitionare se pierde spatiu aditional, doar in linux/unix poate fi folosit un storage fara partitionare, orice altceva nu merge DELOC fara partitionare
de asemenea, nimic nu merge fara formatare, care de asemenea ocupa spatiu aditional (fat-ul de care abera ala mai sus, vine de la file allocation table, lucru care exista, intr-o forma mai mult sau mai putin complexa in orice tip de sistem de fisiere, de unde "confuzia" lui)
in plus, daca il formatezi cu un sistem de fisiere jurnalizat, cum e NTFS-ul windows-ului, atunci jurnalul ala ocupa alt spatiu (dar e un lucru DEOSEBIT de bun, pentru ca ajuta serios sa nu pierzi date, in caz de cadere de curent/scos stick-ul fara eject, etc.)
Sunt indicatii diferite, fiindca "32Gb" (exprimate in sistem zecimal) in realitate este mai mic (in sistem hexazecimal).
Comercial insa suna mai bine 32 fata de 29.
Depinde de fat
Depinde de multi factori
Ia taiei tu toate partitiile cu mhdd
Verifical cu mhdd
Mai fai o proba in ubuntu vezi cat zice ububtu ca ai in utilitarul disk fara ca tu sa ii fi facut vreo partitie
Si daca dupa ce i-ai dat low lavel format
Si inainte sa ii faci partitii iti arata ca ai mai putin de 32 gb
Atunci inseamna ca are multe defectiuni ale memoriei care au fost ascunse in firmware-uk resprctiv.adica integratul acela care face adaptarea intre memorie si mufa de usb
Are un soft un computer adevarat in interiorul lui care stie unde se afla zonele cu bad-uri fizice ale acelei memorii
Si tie nu ti-le mai arata
Toate hdd-urile ssd si card si stick-urile pot avea defecte fizice ascunse intentionat
Ale caror adrese este deja stiuta si salvata in eeprom-ul procrsorului programatorului de memorii flash pe care il ai in acel stick
Ai primit răspunsuri bune mai sus.
Sincer, mai adăugai niște bănuți și îți luai unul de 64GB. La Altex sunt de f. multe ori, la ofertă. Dar, poate că rămâne pe data viitoare.
Pentru ca nicio memorie de stocare electronica nu are cat scrie pe eticheta. Cativa giga sunt folositi ca sa previna erori si uzura, si nu pot fi ocupati cu spatiu.
Atat trebuie sa aiba un stick de 32GB.
Este vorba si despre diferenta dintre sistemul zecimal si cel hexazecimal... Dar si despre o cantitate de memorie rezervata de sistem pentru a inlocui celulele uzate(moarte).
(Mai exista si firmware-ul care controleaza si gestioneaza sistemul de fisiere, dar acela mai mult ca sigur e incarcat pe un chip secundar, nu in memoria principala.)
32.000.000.000 / 1000 / 1000 / 1000 = 32 GB
32.000.000.000 / 1024 / 1024 / 1024 = 29.80 GiB
1 GB = 1000³ bytes, 1 GiB = 1024³ bytes.
Îți spun simplu și din cunoștințele mele, acei 3 GB sunt utilizați pentru softul stick-ului ca sa nu existe erori sau sa nu-ți citească pc-ul stick-ul sau ce ai tu. Se mai numește memorie Cache.
Acest lucru se întâmplă deoarece nu poți să faci un dispozitiv de stocare care sa aiba fix 32gb sau orice alta capacitate.
De exemplu, un Hard drive de 1 TB are de fapt 931, 51gb.
Stefan_Alex_1998 întreabă:
Tavi_Tudor_1973 întreabă:
anonim_4396 întreabă: