Categoric Intel. Profesorul de Circuite Integrat la faculta ne-a descris foarte simplu: "AMD se poate forta sa mearga la mai mult din capacitatea lui normala, dar se cam incalzeste si orice procesor incalzit face figuri. Un Itel insa, poti sa-l scoti din calculator, sa-l scapi pe jos in Piata Unirii pe macadam si poate chiar sa claci pe el si sigur va functiona perfect cand il bagi la loc".
Asadar Intel.
Succes
1) Intel-ul are 4 nuclee, AMD-ul are 3.
2) Diferenta la procesor in jocuri este foarte mica. Placa video este cea care conteaza, urmata de memorie.
Eu zic sa faci un mic efort si sa iei un http://www.pcgarage.ro/......z-skt-am3/ si un cooler mai bun... daca vrei poti sa faci overclock(e black edition) din bios cateva sute de megaherti si e mai tare decat orice Intel la pretul asta, se poate compara chiar si cu un i7 cu putin overclock... daca il vrei pentru jocuri iti recomand amd, daca vrei office/aditare video si altele de genu ia-ti Intel
Eu zic sa iei ceva pe AMD dar din seria Phenom. Q8300 nou, e cat un Phenom x4 (deci Quad) 955 care e cu o idee mai nou si mai performant. Dar iti trebuie si placa de baza pe socket AM3.
Eu as merge pe Intel intotdeauna am fost multumit de produsele Intel sre deosebire de amd care uneori lasa de dorit.
Aham ...eu nu ma gandesc decat la faptul ca amd "cica" il bate pe Intel cand e vorba de gaming, iar eu chiar pentru asta ma uit dupa un procesor nou, si amd-ul e si mai ieftin decat intelu