| djdjdj a întrebat:

Am fost conectat la o rețea wifi care acum am văzut ca pot vedea și alte persoane informațiile pe care le transmit. Ideea este cum pot afla dacă cineva a întrat pe telefonul meu sau pe pc și mi-a luat ceva informații sau ca îmi poate controla în ele?

15 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Cum ai vazut? Depinde ce softuri folosesti. In principiu pe WiFi-urile publice ar fi bine sa folosesti un VPN...

| djdjdj explică (pentru GabiDumitrescu):

Când vreau sa ma conectez apare acolo la numele de la wi fi exact asa. Este posibil ca alte persoana sa vadă ce informatii transmiteți prin aceasta rețea. Exact asa spune

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru djdjdj):

Mdah, E POSIBIL. Foloseste un VPN cand te conectezi prin WiFi public si stai relax.

| djdjdj explică (pentru GabiDumitrescu):

Ce e ala vpn?

| darrio2007 a răspuns (pentru djdjdj):

Nu stii ce este VPN dar stii ca ti-a intrat altcineva si ti-a vazut ce transmiti prin retea! Troll.

| djdjdj explică (pentru darrio2007):

Întrebarea era cum pot vedea dacă cineva a întrat nu a zis ca știu sigur

| darrio2007 a răspuns (pentru djdjdj):

„Am fost conectat la o rețea wi fi care acum am văzut ca pot vedea și alte persoane informațiile pe care le transmit. "
Tu ai scris asta.
Sau una gandesti si alta scrii?

| SasaSasa2000 a răspuns (pentru darrio2007):

Ce toxic sunteți.

| SasaSasa2000 a răspuns (pentru djdjdj):

VPN = Virtual Private Network
traducerea in romana: Rețea Privata Virtuală, practic când folosești o conexiune VPN se schimba IP-ul Dispozitivului,
IP-ul este un fel de adresa compusa din numere care se da fiecărui dispozitiv care este conectat la Internet și înseamnă Internet Protocol.
pentru. mai multe informații: https://youtu.be/4a96Jc1cMSs

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru SasaSasa2000):

Nu e vorba de faptul ca esti vazut cu alt IP ci de faptul ca toate VPN-urile decente encripteaza datele pe care le trimiti prin retea... aaand voila: https://www.vpnmentor.com/blog/the-best-really-free-vpns-for-android/

| darrio2007 a răspuns (pentru SasaSasa2000):

Te supara adevarul? Data viitoare cand mai postezi, fa-o mai pe intelesul tuturor.

| SasaSasa2000 a răspuns (pentru darrio2007):

Mersi de sfat, și nu e niciun adevăr.
pur și simplu a văzut mesajul urmator: "Datele tale pot fii ne-protejate" sau ceva de genul și căutând în răspuns întrebări care și-a pus: "oare mi-a intrat cineva in telefon?" să gândit să pună o întrebare asemănătoare pe TPU, Pa.

| SasaSasa2000 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eu despre lucrul asta am vorbit în acel comentariu, tu practic spui că ce am spus eu nu este adevărat, corect? atunci, un VPN nu îți schimbă IP-ul? sau este adevărat ce spun eu?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru SasaSasa2000):

E in regula ce ai zis tu, doar ca incomplet. Faptul ca iti schimba IP-ul face ca tu sa nu poti fi localizat (in principiu, ca daca e sa faci magarii, o sa fii localizat mai devreme sau mai tirziu, nu iti fa griji de asta) dar nu influenteaza faptul ca iti poate fi vazut traficul pe care il faci, gen cautari introduse in Google, site-uri accesate, continut downloadat. Ei, cand folosesti un VPN facut cu cap care si encripteaza datele astea, deja e alta treaba.

| Ora de net a răspuns:

Salut,

Înțelegem că ești îngrijorat. Chiar dacă ți-a apărut acest mesaj asta nu înseamnă că cineva a avut acces la informațiile tale. În majoritatea cazurilor ești notificat dacă se întâmpla un transfer de fișiere.

Atunci când te conectezi la o nouă rețea, poți alege dacă setările pentru rețeaua respectivă să fie de tip Privat sau Public.

Selectezi Privat atunci când este vorba de un Wi-fi de acasă sau dintr-un loc de încredere, la care te conectezi doar tu și persoanele de încredere din jurul tău. Caracteristicile rețelei private includ: este vizibil faptul că ești conectat cu dispozitivul respectiv, se pot transfera sau printa fișiere.

În rețeaua Publică, dispozitivul tău va fi ascuns față de celelalte dispozitive și nu se poate realiza transferul sau printarea de fișiere. Setezi Public atunci când ești într-un loc public (parc, cafenea, mall).

Mesajul care ți-a apărut, că este posibil ca alte persoane să vadă informațiile transmise apare când setezi o rețea ca fiind Privată (deoarece într-o rețea privată, ținând cont că numai tu și persoanele de încredere se conectează, nu există îngrijorări legate de securitate).

Găsești aici cum să modifici din Privat în Public pentru a nu mai fi vizibil și ca setările să fie mai restrictive: https://support.microsoft.com/......ic-private