Nu exista termenu de "prajit". Nu ai sa vezi componente arse, decat la un overclock extrem, ceea ce nu e cazul aici.
Decat sa dai o caruta de bani pe 2 gb DDR1, mai bine strangi in continuare pentru un pc nou.
Acei 200 mhz sunt de fapt 400. Se numeste ddr 400 memoria care o cauti.
Oricum, acel upgrade de memorie nu o sa iti aduca cine stie ce performanta suplimentara. Ai un procesor depasit rau de tot de tehnologie. I-a venit vremea sa fie inlocuit (pc-ul).
În cărțulia plăcii de bază (pe care nu m-am încumetat niciodată s-o citesc, că e cât DEX-ul ) scrie la un moment dat cam așa:
Memory Support: Two 184-pin 2, 5V DIMM sockets for DDR SDRAM memory modules. Supports DDR 400/333/266 memory bus. Maximum installed memory is 2 GB.
Deci bun, cu placa de bază am rezolvat-o, suportă maxim 2 GB de RAM. Dar procesorul ăla AMD de 1, 6 suportă? că de el mi-e frică să nu mi-l prăjească... Asta cred că se poate stabili și „ochiometric", numai că eu nu sunt prea le am cu partea hardware, și chiar nu-mi pot face o idee.
Mersi mult de tot oricum.
Ai mare dreptate virusake... Acum încep să fiu și eu de aceeași părere...
Mersi mult.
O seară bună!
Http://www.pcchips.com.tw/......etail.aspx
Uite si link-ul;))...inca mai exista o pagina oficiala pentru aceasta placa de baza. La Asus nu mai gasesti modele vechi :| ori au aia probleme cu site-ul.
Pai avand in vedere configuratia...ai mai putea sa pui inca 256 DDR sau inca un modul de 512. Te-ar mai ajuta, dar asta ca sa se scalde browser-ul mai bine pe net:), messenger-ul sau jocuri lansate pana in 2006. Doar n-o sa pui pana la 2 GB? Si asa in cazul de fata conteaza si calitatea componentelor mai vechi, nu doar cantitatea memoriei care ai putea s-o mai adaugi.
Daca poti...mai bine faci un upgrade major. Memoria DDR1 cam costa:D http://www.emag.ro/memorii/filter/tip-memorie-v136,ddr-ig1094/last/f1
Să-i bag 2 GB de RAM ar fi exact ca un tunning de Logan... arată bine, dar inutil. având în vedere că și HDD-u, proc-ul, etc, sunt deja fumate și cam obosite. Jocuri oricum nu prea joc.
De mișcat se mișcă relativ binișor, la stat pe net și pe mess simultan, și nimic mai mult . Am XP SP3 instalat în paralel cu 7 , și încă nu reușesc să-mi dau seama pe care-mi ruleaza mai bine aplicațiile.
În orice caz, dac-o să am nevoie anul ăsta de AutoCad sau mai știu eu ce de lucrat acasa, arunc unitatea cu totu direct pe geam și-mi iau alta (ultimu răcnet ), bine că măcar am scăpat de ideea să-i mai bag RAM.
Mersi frumos pentru link-uri și pentru tot.
O zi frumoasă!
Te-ai convins ca Windows 7 se adapteaza in functie de configuratie :).
Am vazut ca ai dat un comentariu si pe blogul lui Ionut Ciobotaru.(http://blog.weebo.ro/windows-7-se-intoarce-in-timp-ruleaza-pe-un-dinozaur/ ). Am citit ca laudai faptul ca nu trebuie sa mai dai restart. Asta din cauza serviciului Superfetch.;) Trebuie sa recunoastem ca Windows 7 consuma mai mult sau mai putin intr-un mod inteligent. La fel... aveai probleme in XP cu Hibernate, pentru. ca ai mai pus candva o intrebare...si acum voila! :)) Merge Hibernate pe un sistem de operare mai recent :D
Pai ce sa mai zic... utilizare cat mai placuta! :) pana iti schimbi sistemul cu totul :D
Cetegoric, chiar aproape de sfârșitul instalării (care apropo, s-a realizat cam în 30-40 de minute, cu totul, nicidecum în 17 ore cum preconizau unii legat de instalarea 7-lui pe un astfel de sistem), mi-am dat seama că o să-și gândească foarte bine consumul de resurse de la etapa setup-ului în care scria la un moment dat „checking system/video performance", m-am prins imdiat că n-o să aibă de gând să-mi ruleze la start toate efectele și toate gadget-urile cu care e "dotat". .
Inițial îmi instalase el automat un driver general pentru placa video, dar ulterior, după vreo 2 zile am intrat eu pe site la nVIDIA să văd oare "ce se-ntâmplă" dacă-i instalez driverul. I l-am instalat, și am rămas șocat dupa aia, mi s-au activat și efectele aero, și mergeau super, fără să se "sacadeze" nici măcar un pic. :X
E super tare, ce să mai...
Ce noroc pe mine c-am dat de blogul lui Ionutz , am văzut că are chiar foarte multe lucruri interesante acolo...
Numai bine!