Chiar daca dispozitivul arata ca sunt goale, nimic nu te impiedica sa incerci o printare. De vreme ce au fost umplute, ar trebui sa lase urme pe hartie, daca nu apar erori pe imprimanta care sa o faca nefunctionala. Faptul ca nu arata nivelul cartuselor nu e un lucru indispensabil. Vei sti ca acestea s-au golit cand foaia va iesi alba din imprimanta.
Spune-ne modelul imprimantei, ca sa stim ce fel de dispozitiv este si ce fel de cartuse are. Iti putem indica astfel daca poti opera din imprimanta sau e necesara curatarea cartuselor prin softul din calculator/laptop, pentru a rezolva problema. Lexmark are mai multe modele. Unul dintre acestea iti apartine si trebuie sa ne spui care e la tine.
Salut, din nou. Asadar, vorbim de o imprimanta, si nu de o multifunctionala, cum credeam initial. Imprimanta depinde de un pc/laptop pentru a fi pusa in functiune, motiv pentru care trebuie sa ne folosim de softul de pe cd care insoteste driverele instalate.
Cred ca deja il ai in sistem (pc/laptop) si va trebui sa accesezi Solution Center, pentru a intra in softul imprimantei. Apoi mergi in sectiunea Maintenance si selectezi "Clean to fix horizontal streaks", comanda prin care imprimanta va curata duzele cartuselor (locul pe unde curge cerneala). Apoi dai "Print a test page", pentru a vedea daca rezultatul e cel asteptat. Manualul spune ca operatiunea trebuie executata macar de 2-3 ori, daca prima data nu se ajunge la niciun rezultat.
Aceasta e varianta de rezolvare clasica, ca la carte, oficiala.
Mai jos iti ofer o alternativa la care eu apelez adesea si care s-ar putea sa dea rezultate mai rapide decat prin soft. Pe o farfurie asezi un servetel umezit cu apa calda, pe care tamponezi ulterior cartusele, cu duzele in jos. Ai grija ca circuitele laterale (contactele) sa nu atinga apa/umezeala, iar daca se intampla aceasta stergi cu grija suprafata contactelor.
Cand duzele se elibereaza de impuritati, vei vedea pe servetel urme de cerneala (negru sau color, depinde ce cartus folosesti). Apoi stergi cartusul cu un servetel uscat si il montezi inapoi in imprimanta.
Eu am umezit si cu apa rece servetelul, iar cartusul si-a revenit imediat, fata de alte metode testate, care nu au avut acelasi efect.
Cei care ti-au umplut cartusul ar fi trebuit sa asigure si o curatare a acestora, precum si sa testeze daca cartusele sunt functionale, daca lasa urme pe hartie. Cand cartusul sta mult in exterior, expus la aer, cerneala din cartuse se usuca si duzele se infunda. In imprimanta sunt cel mai bine protejate, dar pentru a-i asigura functionarea continua, trebuie sa scoti pe ea cate o foaie la doua saptamani.
Softul "Solution Center" afiseaza si erorile din imprimanta, despre care ne poti spune daca nu rezolvi problema prin metodele expuse mai sus.
Eu am imprimante Hp, care au cartuse cu design asemanator modelului tau Lexmark.
Am facut niste sapaturi. De cand am imprimante, am ales un singur producator, motiv pentru care pentru modelele altor fabricanti e nevoie de documentare.
Cartusul Lexmark are in interior un chip care, in momentul in care golesti cartusul folosit prima data, dupa ce il reumpli, chipul impiedica printarea si Lexmark te forteaza astfel sa cumperi cartus nou (motiv pentru care, pe viitor, sa scoti din lista acest producator - nu renteaza sa cumperi imprimanta de la ei!).
Cu toate acestea, exista o metoda de resetare, astfel incat sa pacalesti imprimanta ca ai cartus nou, plin. Poti incerca si tu acest procedeu, dar nimic nu garanteaza succesul.
Pe un forum de discutii se spune ca, daca acoperi cu scoci un rand de contacte pe verticala (coloana din stanga din fata cartusului), imprimanta, chiar daca genereaza o eroare, iti vede cartusul plin si te lasa sa printezi cu el. Contactele sunt cele care fac legatura dintre cartus si imprimanta si, de cele mai multe ori, sunt pe partea pe care bagi cartusul in dispozitiv).
Sa nu acoperi decat un rand pe verticala. Daca nu se rezolva, poti acoperi alta coloana, cea din dreapta, in ideea ca vei reusi, intr-un final, sa folosesti imprimanta.
Astept reactii din partea ta.
Poti intreba la cei care au umplut cartusele daca reseteaza si chip-ul din interior. Asta presupune ca obiectele sa fie desfacute, demontate si nu cred ca se baga nimeni la asa ceva (acasa, pe risc propriu, oricine poate incerca). Si va consta mai mult decat merita. Plus ca trebuie sa repeti procedura de fiecare data cand cartusele se golesc, bani cu care ai putea alege o imprimanta a unui alt producator (Hp, Canon; Epson nu recomand).
Ai incercat sa resetezi cartusul negru? Ai pus scoci? Sau nu a functionat?
Poate nu le-a încărcat bine, sau poate imprimanta ta este defecta si nu le recunoaste.
Salut. Problema apare in cazul cartuselor cu cip. In mod normal, astfel de cartuse dupa ce au fost refillate trebuiesc resetate, asta daca ai apelat la un serviciu dedicat.
Daca nu ti le-a resetat, acest lucru nu reprezinta niciun impediment asa cum deja ti-a mai spus cineva.
Lavinia_Cristina_ întreabă: