Hmm, ai descarcat ceva care nu era legit, de pe vreun site fantona, de pirati, un.exe, un.rar sau un pdf pe care l-ai deschis de pe un pdf viewer vechi? Nu cred ca malwarebytes e destul, nu schimba parolele de la conturi de pe laptop niciodata ci de pe telefon, e posibil sa ai un backdoor in calculator care iti vede orice miscare, posibil sa te urmareasca in timp ce citesti acest mesaj, cel mai important vizualizeaza istoricul de loginuri de la contul de google, deschide task managerul si urmareste orice program dubios care pretinde ca este un serviciu legit Microsoft care iti mananca resurse excesiv. Reinstalare Windows fresh, formatate toate partitiile si cu un Avast pe langa, nu poti da gres.
M-am uitat la istoricul de login uri si nu am vzt nimic dubios.
am intrat pe task manager si nu am observat nimic dubios.
Am descarcat un crack si fisierul se numeste "Setup_fill.exe"
probabil asta e de vina
Pai tocmai, exe-urile sunt cele mai pacatoase pentru ca le oferi drepturi de admin atunci cand le deschizi si nu stii ce iti poate executa pe fundal in nestiinta ta, mai ales daca acel exe vine dintr-o sursa mai putin credibila, virusii din ziua de azi sunt foarte silentiosi, versatili si chiar si cu un antivirus de calitate te poti infecta destul de repede daca dai de un atacator experimentat care stie cu ce se mananca, cum am mai zis, reinstalare fresh.
Laptopul e in regula, nu am observat nimic dubios si nicio activitate, am kaspersky anti-ransomware tool si malwarebytes. kasperky la descoperit si mi l-a blocat.
Cred ca sunt safe, nu vad nimic dubios.
Cum a scris baiatu acela, e adevarat virusii sunt foarte silentiosi si trebuie sa fii atent.Eu tot m-am infectat cu unul, mi-a compromis calculatorul dupa o saptamana.Primele semne nu erau foarte dubioase (dadea singur refresh) dar cu trecerea timpului apareau ferestre de la firefox de la chrome etc. Ultima faza a fost cea mai naspa, ecranu se facuse negru iar calculatorul nu asculta nici o comanda, i-am dat un factory reset si aia a fost. Te sfatuiesc sa dai back-up si dupa sa mai verifici calculatorul cum merge, daca merge mai greu fata de cum era exista o posibilitate ca sa fie infectat sau pur si simplu sa nu mai aibe memorie. In orice caz, chiar daca nu ai nici un semn ca acesta nu ar exista, nu se exclude ca atacatorul te spioneaza si iti poate afla toate datele de caracter personal de pe pc-ul tau, odata ce ai luat un virus, trebuia sa iti asumi posibilitatea asta si faptul ca nu vei fi niciodata safe.Depinde deja si cum e virusul, si cata influienta are asupra pc-ului.
In orice caz, bafta
Andrei1124 întreabă: