Pai, in primul rand, hardware se invata mai mult la facultate.
Eu sunt la facultatea de calculatoare (hardware + software), anul I si nu ii chiar asa de simplu, mai ales ca lucrez cam tot timpul cu calculatoarele. numai daca, cunosti destul de bine calculatorul si cum sa clasifici elementele din el.
Ok, ai intrebat cu ce sa incepi si pe ce PC sa lucrezi...
Se incepe de la 0 (zero), adica trebuie sa stii circuitele calculatorului, ce fel de memorie interna, cache, procesor, Hz, etc.
Nu conteaza pe ce PC inveti, atata timp cat ai programele cu care sa te inveti.Singur ii mai greu, ca nu prea intelegi multe chestii sau nu intelegi ce vrea sa zica.
Dar, din cate tin eu minte, cred ca am ceva lectii pe calculator despre programare si chestii utilitare pentru hardware.
De aceea zic ca la facultate se invata mai bine.
Aha, dar eu stiu niste persoane care nu fac facultate si nici liceu si stiu sa schimbe placi, sa schimbe dvd-riware, sau cd-riware, stiu sa iti deau un diagnostic de ce iti face pc chesti urite si de la ce componenta din pc e sticata de face urit, chesti de astea, si asa singuri au invatat si acum vreau si eu sa stiu, nu vreau de acum sa invat cum sa repar componente, poate mai tirziu, dar nu acum...
Pai, ce sa zic, eu ma descurc destul de ok cu partea software si hardware.Adevarul e ca mai am de invatat, dar stiu destule.
Nu am nevoie de nimeni ca sa imi repare calculatorul sau sa imi spuna care ii diagnosticul.Am furat meseria de la unu si de la altu si cu timpul am invatat din greselile mele, mai mult practicam pe calculatoare pe care nu le mai foloseam, invatam sa lucrez cu anumite programe si altele. Dar, cum ziceam, nu le stiu pe toate.
Multi prieteni ma cheama sa le repar calculatoarele sau orice accesoriu pentru pc.
Ai sa reusesti si tu.Niciodata nu ii prea tarziu.
Numa bine.
Cius.
Cand zici ca vrie sa inveti hardware te referi sa poti face o placa de sunet un joistik ceva genu no? cauta pe net despre microprocesoare http://www.mikroe.com/ro/product/books/PICbook/picbook.htm ai acolo exact ce iti trebuie pentru inceput daca ai vreo nelamurire don_script@yahoo.com poate ma poti ajuta la partea software
Foarte bine obiectat raducu si eu sunt la fel decat ca eu nu am invatat la facultate ca nu am ajuns am ajuns intr-un stadiu care imi pot repara pc singur si am o experienta destul de bogata pentru ca am al 3-lea pc si meseria se invata se fura sau se dobandeste!
Si eu am doar 13 ani si nu am fac nimic informatica dar invat din greseli si mai iau de la unu si altu.Si daca nu merg la o facultate de Informatica macar sa stiu sa mi-l repar!
Lavinia_Cristina_ întreabă: