Software-ul reprezinta totalitatea programelor care sunt instalate pe un calculator. Sunt seturi de instructiuni care practic ii "spun" calculatorului ce si cum sa faca. Exact ca si un om, ca sa poata sa scrie, mai intai trebuie sa cunoasca literele. La fel si aici.
Partea hardware rep; rezinta totalitatea componentelor fizice ale calculatorului, si anume: hard, memorie RAM, placa video, placa de baza, etc.
Ca si comparatie, in cazul omului, creierul reprezinta partea hardware, suportul pe care sunt stocate informatiile, iar multitudinea de informatii pe care le primim din jur reprezinta partea software.
poti cauta pe google pe wikipedia informatii despre toate acste lucruri.
Succes!
Cauta pe google ca gasesti despre hardware si software si ce vrei si ce nu vrei.
Si in alta ordine de idei, raspunsul pe care ti l-am dat mai sus nu a fost pentru "funditia", a fost pur si simplu ca sa te ajut.
Ma doare mintea cand vad cum din ce in ce tot mai multi useri TPU adauga la sfarsitul intrebarilor minunata extensie "dau fundita". Parca suntem niste copii de 4 ani pe care-i momesti cu ciocolata ca sa te asculte cand le zici sa faca ceva. Deci pe bune. Personal nu o sa ma-nghesui pentru "funtite", "fundite", "funditie" si "funda", pentru ca in fond si la urma urmei nu sunt altceva decat niste premii virtuale, nu-mi lipeste nimeni in piept fundita aia sa vada toata lumea pe strada c'am fundita,
Ce smecheri sunteti unii dintre voi cu momelile astea de 2 bani si 3 parale, cum puneti o-ntrebare, hop tzop si extensia "dau fundita". Fara asta nu se poate, no way , si ceea ce este si mai tragic este ca si va tine figura de cele mai multe ori. Nu mai zic nimic ca n'are rost.
Punctele sunt date in functie de voturile "folositor" si "inteligent", pe care le primesti, nu in functie de fundite.
Poate daca n-ai mai "ameninta" ca dai fundite ai primi mai multe raspunsuri inteligente
Merci, dar nu am primit un raspuns pentru fundita, sunt bune si raspunsurile voastre dar nimeni nu stie un raspuns pentru FUNDITA MAGICA?
Nu prea ştiu la ce te referi, dar dacă vrei să înveţi nişte hardware, ai putea cumpăra un calculator vechi, începi să îl demontezi şi cauţi pe net ce face fiecare componentă...
Pot sa-ti spun ca in momentul in care ai absolvit Automatica si Calculatoare abia ai invatat principiile generale despre software si hardware. Dup-aia urmeaza specializarea si sa inveti tot restul vietii.