Totdeauna, pe site-ul producatorului trebuie sa cauti!
Intrii pe pagina - Support - Downloads si poti descarca atat driverele, cat si ultimele versiuni de BIOS, respectiv programele de inscriere a lor.
In cazul tau, aici:
http://www.acer.com/ac/en/ID/content/support-product/5403;-; Aspire%20E5-551G
Intrebarea ai pus: "sa stiu ce versiuni de bios pot pune pe laptop"
Eu ti-am dat link-ul direct unde poti gasi BIOS-urile compatibile.
N-ai nevoie pentru asta de modelul placii de baza.
Daca n-ai inteles, inseamna ca nu te pricepi...
Dar daca tot vrei sa aflii, desfaci laptopul si ti-le scrii direct de pe placa.
Vreau sa stiu ce model de placa de baza am si daca stiti si ce bios uri sunt compatibile in plus ar fi fantastic asta am scris eu, modelul placii de baza am repetat de vreo 2-3 ori. Ce mi ai dat tu sunt update uri, eu vreau versiuni de bios utilizabile pentru placa mea de baza la laptop. Imi trebuie un bios cu advanced settings, probabil orice alt bios in afara de insyde 20 ( asta e versiunea din fabrica a mea). Si vreau sas ti umodelul placii de baza ca de acolo am pe altcineva sa mi gaseasca bios, intelegi? Sa numai trebuie sa l deschid eu, mai ales ca pierd si garantia din cate am inteles. Intelegi? vreau modelul placii de baza pe care o are laptop ul meu, trebuie sa aiba un nume si o serie/ un model de placa.
BIOS-ul este facut de fabrica pentru fiecare model, dedicat. E scris in cod masina (cod binar) si contine parametrii modelului. Interfata vizuala cu utilizatorul permite doar cat a dorit fabricantul PENTRU ACEL MODEL sa permita utilizatorului, iar restul controalelor sunt secrete interne de fabricatie.
Ca urmare, degeaba sa cunosti modelul de fabricatie al placii de baza, nu vei gasi alt BIOS pentru el, doar cel dat de fabrica. Explicatia este ca, placa de baza folosita in laptop este DOAR in acel model folosit, cu BIOS-ul facut DOAR pentru ea.
Update-urile ce se pot descarca sunt versiuni imbunatatite (bug-uri rezolvate, paramerii modificate), dar sunt COMPLETE. Cand le incarci, atunci se sterge si se inlocuieste vechiul BIOS cu cel nou, in intregime.
Numarul de serie nu te poate ajuta, deoarece este UNICAT pentru fiecare produs, in parte.
Am inteles ca pur si simplu pui alt bios ( daca functioneaza pe placa ta de baza), cum poti pune windows asa pui si alta versiune de bios. Nu m-am referit sa creezi tu unul. Il descarci de pe internet pe ala bun ( se booteaza cred habar n am pasii exact) si ai alt bios, unul care sa aiba advanced settings.
Legat de acele update uri le am facut primele, si la placa vid si la bios si la fel face. Laptop ul meu are un bug software din fabrica si de 2 ani cei de la Acer nu vor sa l rezolve ( tactica marketing ca inloc sa dau 18 mil pe asta al meu sa dau 25 pe unul care are juma de tr hdd si placa video nVIDIA + bat mai proasta)
Nu se poate. E un bug software de la Acer specific acestui laptop... Nu am fost atent si mi am dat seama prea tarziu sa l mai pot returna... Placa video ded de 2GB functioneaza fizic, insa in aplicatii nu se trece pe ea. Am umblat la battery managment si am dat pe high performance aplicatia respectiva insa fara succces. Singura solutie e sa pun alt bios specific placilor de baza AMD, sa intru in advanced settings si de acolo sa l fac sa stea in permanenta pe cea dedicata. Daca dau disable la placa int din device manager sta pe una virtuala de 500 de mb
BIOS-ul doar initializeaza placa video, acordand adresele de comunicare pentru canalele de transfer de date.
Dupa parerea mea, problema este mai degraba de la DRIVERELE video sau de la DirectX, careva traseu de transfer ne-fiind alocat corect.
Verifica si toate functiile DirectX pentru video la System Information.
De asemenea, adresele de acces se pot reloca la proprietatile dispozitivelor (aici placa video).
Adevarat, necesita cunostinte mai aprofundate, dar se poate gasi solutie, doar trebuie gasit exact problema.
Http://www.emag.ro/......D8FVJYBBM/ citeste la comentarii. e de la Acer de la mama lor. Intentionat probabil sa cumpar Acer ul de 2400 de lei care are nVIDIA...
Am citit cate ceva din comentarii pe cateva forumuri, despre acest sistem si unele asemanatoare.
Sunt cateva lucruri in concluzii:
- sistemul nu functioneaza cu w7, doar de la w8 in sus apar drivere compatibile. Se recomanda w10/64biti
- trebuie instalate AMBELE pachete de drivere (pentru ambele sisteme video! ), ultimele versiuni, descarate de pe site-l producatorilor. Cel AMD a doa oara, se descarca de pe site-ul AMD
- daca ai instalate driverele si softurile de la ambele placi, o sa intre automat cea dedicata, dar poti da click dreapta pe joc si RUN WITH GRAPHIC PROCESOR... Si alegi placa cu care vrei sa ruleze
- pentru a rula jocuri cu cerinte grafice intense, trebuie neaparat sa fie conectat alimentatorul laptopului, cu baterie "sta" pe consum redus
Dupa cele de mai sus rezolvate, se sustine ca merge si cu jocuri mai tari (gen CS:GO etc).
Le consider plauzibile, deoarece la PC-uri am intalnit probleme asemanatoare...
La jocurile mari ai programul de lansare + programul propriu-zis.
Deoarece nu sunt jocuri windows propriu-zise, ei lanseaza programul intr-un regim de DOS extins. Setarile la aceste regimuri se refera. Unele jocuri se pot seta din meniul interior, altii se pot lansa in mod compatibil (DOS), unde-i se pot da parametrii externi de rulare.
Mai mult, la aceste jocuri exista un fisier de configurare (de obicei in mod text, gen cfg sau ini) care se creaza de un exe, numit Setup sau asemanator, dar se pot modifica si manual.
Daca studiezi atent numele si extensiile din folderele jocului, atunci poti intelege multe...
In orice caz, BIOS-ul n-are nici o problema cu jocurile, doar driverele si DirectX pot fi suspectate.
Si, mai repet intrebarea:
1- Ai instalate driverele corecte? Adica pentru placa de baza de pe site-ul ACER, iar pentru AMD de pe site-ul AMD? Si au fost instalate in aceasta ordine?
2- Ai verificat Direct X-ul in regim normal si de joc?
Sunt esentiale si n-am vazut raspunsurile...
Lasa balta cu autodetect-urile! Acele drivere sunt generalitati, "ca sa fie". Bine ca n-ai instalat drivere de VGA
Dezinstaleaza/sterge-le pe fiecare!
Intrii pe site-urile producatorilor, descarci driverele manual, instalezi in ordinea care am spus...
Daca nu respecti pasii indicati, nu te mira de rezultate aiurea!
Prima oara le am luat separat ( nu stiu daca in ordinea ta) si dupa le am luat cu auto detect. Problema e de la Acer. Pot sa descarc eu mama driverelor daca nu sunt optimizate cum trebuie nu i vina mea ci a producatorului. Cauta pe internet si tu sa vezi, nu e de la drivere. La mine nici macar bagat in priza nu face treaba
alex495 întreabă: