Situatia este astfel:
Raza de actiune uzuala pentru conexiunile aeriene (fara cablu) este:
- Bluetooth - pana la 5-10m
- wi-fi - pana la 10-20m
- prin satelit - oriundr in lume
In cazul camerei tale, camera poate face conexiune buna la distanta relativ mica, locala.
Pentru a putea fi urmarita de "oriunde", semnalul camerei trebuie conectat la reteaua de internet.
Conectarea (locala) se face la un centru (hotspot) local (de obicei un router sau un telefon etc.), unde se pot conecta mai multe dispozitive si care formeaza o retea locala.
La randul lor, fiecare dispozitiv local se conecteaza printr-un cod de identificare (IP) local, primit de la centrul hotspot.
Pentru a se putea identifica si comunica de oriunde prin internet, hotspot-ul trebuie sa aiba si el un IP propriu, UNIC (daca ar fi variabil, atunci acel numar de IP odata s-ar aloca hotspot-ului, iar la alta conectare s-ar aloca altui dispzitiv conectat la internet, cum ar fi calculatorul unui vecin. Pentru evitarea acestui fenomen, trebuie alocat un numar de identificare (IP) static (fix), prin care sistemul tau va fi totdeauna identificat exact. Tot acel hotspot va rezolva si transmisiunea mai departe a semnalului video (forwarding).
Mai nou se face trecerea la noul sistem (IP6) format din 6 grupuri de cifre, suficient pentru identificarea directa (statica) a oricarui dispozitiv din lume, conectat prin internet. In cazul folosirii a IP6 nu va mai fi nevoie de alocare de IP locale si teritoriale (cu 4 grupuri de cifre), comunicarea prin internet se va face mult mai rapid si mai stabil.
"mai la distanta si numai prinde wifi numai merge si mi-a zis cineva ca trebuie sa fac ip static"
n-are nimic de-a face raza de acțiune wifi cu porturi și bla-bla, ai nevoie de un amplif de semnal și atât, probabil vei dubla raza de acțiune
Beats_JuNky_1995 întreabă:
DeNNis2107 întreabă: