| taineamea a întrebat:

Am o mica problema si daca cineva se pricepe la calculator si mai ales la keylogger il rog sa ma ajute cu un raspuns. Am vorbit cu un barbat pe messenger,am facut schimb de poze si am impresia ca mi-a trimis un keylogger atasat de o poza de-a lui. Este posibil asa ceva si el sa primeasca in mail tot ce tastez eu,toate siteurile pe care le vizitez si absolut tot ce fac eu la calculator?

Daca raspunsul e da cum imi dau seama daca am un keylogger sau nu in calculator? Nimeni in afara de mine nu foloseste calculatorul, de asta cred ca singura varianta ramane acel schimb de poze cu el. Am avut si o discutie si a facut o afirmatie de genul ca il scanez sa vad daca sta la calculator si a zis un apropo si de un site pe care am intrat.

16 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Instaleaza si scaneaza cu http://fileforum.betanews.com/......86760019/1

| CinevaNou a răspuns:

Da, e posibil. Scaneaza-ti pc-ul cu malwarebytes http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/
Daca nu gaseste nimic, descarca http://sourceforge.net/projects/hjt/ si posteaza log-ul lui aici.

| taineamea explică (pentru CinevaNou):

In cazul in care nu apare absolut nimic inseamna ca nu am niciun keylogger, nu? N-as putea sa vad la properties la pozele respective ceva dubios, adica o prescurtare de genul.exe? La ele scris dor formatul lor normal.jpg

Imi cer scuze pentru greselile anterioare...am vrut sa scriu ca la ele e scris doar formatul lor normal.jpg

| CinevaNou a răspuns (pentru taineamea):

Daca nu gaseste nimic, inseamna ca nu ai nimic.
Da, poti sa vezi la properties, dar fii atenta sa nu aiba dubla extensie (poza.jpg.exe) e posibil ca windows sa-ti ascunda ultima extensie. Vezi aici cum faci sa-ti arate extensia completa http://askabouttech.com/how-to-show-file-extension-in-windows-7/
Sau fii atenta la properties, daca are extensia.jpg si zice la type ca e application, clar e virus. Oricum, de obicei poza cu.exe se sterge singura dupa ce intri in ea... ca sa fie mai greu de gasit.
Registry Mechanic doar repara probleme in registry, nu e pentru gasit virusi.
Daca ai avg si nu a gasit nimic, probabil ca nu ai nimic. Dar nu strica sa scanezi si cu malwarebytes(ai grija sa nu activezi varianta pro la instalare, ca o sa ruleze mereu si ai deja avg pentru asta).

Cele doua poze au trecut la type JPEG (.jpg) la dimensiunea de 22848x2134 una are 1, 03mb si alta 1, 04mb. Acum s-a terminat scanarea si-mi apare ca am un trojan. Imi aduc aminte ca cel care mi-a instalat windows acum cateva luni a incercat sa scrie un dvd cu o varianta de nero si cred ca nu l-a mai sters sin calculatorul meu.O sa-i dau sa stearga pentru ca acelasi trojan l-a gasit si AVG acum 2 luni si am crezut ca am scapat de el. Nu cred ca am un keylogger.Multumesc mult pentru ajutor, uneori stiu sa ma impacientez dar in cazul asta si discutia cu acel barbat m-a pus pe ganduri. Se mai intampla, dar e mai bine sa fii prevazator happy

| CinevaNou a răspuns (pentru taineamea):

E bine daca a gasit antivirusu. Dar e si mai bine sa te uiti la extensie inainte sa o deschizi, ca daca e aplicatie poate sa-si schimbe extensia dupa ce o rulezi.
Si eu sunt foarte atent la ce primesc si descarc, mai ales pentru ca nu am antivirusbig grin nu deschid niciodata chestiile care se termina in.exe (aplicatii) de la straini.

| ZendyTeam a răspuns (pentru taineamea):

Este foarte usor sa atasezi in spatele pozei un fisier.bat sau.exe, care sa se autoexecute la deschiderea pozei;
Ca si bonus la scanare iti zice ca un obiect scanat, zero amenintari, dar in spate se afla incpulpatul.

Nu e greu de facut, stiu si eu sa fac acest lucru;
Stima Zendy.

| taineamea explică (pentru ZendyTeam):

Si cum iti dai seama daca ai sau nu inca acel keylogger? Am facut azi scanare cu malwarebytes si mi-a gasit un torian pe care si antivirusul mi l-a gasit acum doua luni.

| pkr09 a răspuns:

Da, este posibil! Daca ti-a trimis poza prin programul photos sharing nu este nici o problema (programul de la mess), dar daca ti-a trimis poza normal putea fi atasat si un keylogger, iar pentru a scapa de acest programel foloseste un antivirus bun. Poti incerca Anti-keylogger 9.2.1

| taineamea explică (pentru pkr09):

Nu mi-a trimis prin photo sharing ci a trimis-o normal si eu am dat save.Am antivirus AVG si nu mi-a aratat sa fie vreo problema.Nu ma pricep la antivirus, dar cine mi l-a instalat acum jumatate de an a zis ca este foarte bun.Crezi ca AVG nu poate depista keyloggerul?

| pkr09 a răspuns (pentru taineamea):

Sincer nu stiu prea multe despre acest antivirus si eficienta sa, dar iti pot recomanda un antivirus bun : kaspersky, il poti folosi timp de 90 de zile gratuit happy

Am uitat sa precizez ca pe langa antivirusul AVG am instalat si Registry Mechanic.Asta ajuta cu ceva la depistarea unui keylogger?

| pkr09 a răspuns (pentru taineamea):

Sincer nu stiu ce sa zic, nu vreau sa vorbesc daca nu stiu si mai tare sa te incurc, dar presupun ca dimensiunea pozei ar trebui sa fie putin mai mare decat a unei poze normale happy (daca ar fi atasat ceva la ea)

Doua poze mi-a trimis: una are 1, 03mb si alta 1, 04mb la dimeniunea de 2848x2134 maximul la tipul de aparat foto folosit de el si anume un Kodak.

| Yonut9898 a răspuns:

Da s-ar putea sa ai.