anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o nedumerire, chiar nu stiu cum si ce trebuie sa fac: sa zicem ca am fost trimis sa schimb un buton la un salon de înfrumusețare la un decantor de ceara. Când am ajuns am descoperit ca femeia, patroana salonului, incercase sa schimbe ea cu mâna ei întrerupătorul, montase firele greșit, luaseră foc, erau dezizolate datorita încingerii.
(Eu mă prezentasem cu un buton de foarte bună calitate 30A Factură, certificat de calitate conformitate si garanție. Ceva foarte serios.)
Zic eu Doamnă de ce ați umblat daca nu aveți nici o scoală de electrician, diplomă, curs de protecția muncii?
Asta se poate chema crimă cu premeditare ceea ce ați facut Dvs aici!
Știți că dacă nu sarea siguranța ardeați ca șobolanii sau puteați omori pe cineva!
Doamna răspunde :
" - Nu e problemă că murea proasta asta!
Pagubă în ciuperci! "

Mă implic eu voluntar, ii remediez defecțiunile electrice, ii schimb papucii, ii bag de la mine gratis furtune de azbest, papuci izolați cu silicon ce rezistă la 1200'Celsius.
Mă asigur că are împământarea legată corect.
Si din experiența mea de o viață ii spun: acest cablu este subdimensionat.
Așa că eu o să mai vin o dată nu îl folosiți să ii schimb cablul cu unul mult mai gros, mai calitativ.

Între timp vedeți ca aveți o gaura aici în peretele vasului, mergeți aici lângă dvs ca vad ca aveți un atelier de sudură în argon să vă sudeze gaura.
Iar după ce gaura va fi sudată eu voi veni imediat cu cablul cel nou ca să nu mai aveți probleme pe viitor.

Ea zice da da că așa o sa facă.
Si imi spune că ea așa fără nici un fel de școala își baga nasul prin toate lucrurile electrice si ca ii place sa faca asta.
Eu ii mai spun o data ca eu am facut școli după scoli, ani de zile în care au bagat in mine protectia muncii si că ar fi bine ca sa cheme un tehnician cu diplomă electrician, electronist, inginer automatist ceva când are probleme electrice pentru că omul acela este responsabil, isi asumă răspunderea.
Curentul electric nu este de joacă!
Puteți să omorâți pe cineva!

Ea răspunde că oamenii proști nu pot fi considerați oameni și ca daca va omori o proastă nu se cheamă ca a omorât un om!

Azi mă sună ce să facă că nu ii mai merge decantorul să ii spun la telefon ce să facă că are programări ca a mers o săptămână si s-a defectat!
De si eu i-am spus sa nu il folosească deloc!
Nu reparase gaura.
Ii spun eu că nu are ce să faca, că poate face vreo gafă și omoară pe cineva si ca să cheme pe cineva calificat si autorizat care are protecția muncii în sânge.

Merg eu pâna la salon gratis din banii mei, pe timpul meu ca să nu am scandal cu snobii ca mie nu imi place sa ma cert cu acele femei care sunt sărăcuțe, puține la minte.
Nu am nevoie de cearta cu maneliste cu unghii lungi, minte puțină și gene lungi.

Descopăr că îl folosise așa defect, in loc sa remedieze, sudeze gaura. Si cu cablul subdimensionat.
Ii înlocuiesc eu cablul cu unul nou 3x 2, 5mm.
Verific împământarea si acum merge, dar femeia snoabă cred că iar o sa il folosească așa cu gaură in cuvă in loc sa meargă cu el la sudat.
Si problema mea cea mai mare este că eu am impresia asa cum a umblat de doua ori până acum în el ca va umbla și pe viitor.

Ce să fac să înțeleagă că nu se lasa nesupravegheat pentru ca ea nu dorește sa il stinga nici macar noaptea?

Si nici nu dorește sa il supravegheze ziua si nici nu dorește sa nu isi mai bage nasul in el pe viitor in cazul in care Doamne ferește va mai avea vreo problemă.

De exemplu azi de la ora 13 a dorit sa il lase in priza si sa plece de la salon si sa se întoarcă la ora 19.

In condițiile in care daca nu sudează fisura din cuva respectivă picura pe rezistenta ceara care poate sa se autoaprindă, sa ia foc.

Dar nu am cu cine pentru ca vad ca nu are macar un neuron căruia sa ii explic ca nu trebuie sa il mai lase nesupravheghiat zile întregi...Si sa il foloseasca doar dupa ce sudează fisura.

Imi e frica ca din snobie va genera un mare incendiu.

Sau dacă mai umbla ea personal in el va omori pe cineva!

Voi ce faceti cand aveti clienti din astia asa de snobi!?

Răspuns Câştigător
| nukeyly a răspuns:

=> Fiecare manopera se plateste, mai multi bani la buget.

? Merg eu pâna la salon gratis din banii mei pe timpul meu
=> deplasare in gol: 200 ron

? Imi e frica ca din snobie va genera un mare incendiu
" - Nu e problemă că murea proasta asta!
Pagubă în ciuperci! "
=> asa sa fie! sa fie singura dar sa i se blocheze usa si geamurile de iesire prin ceva poltergeist
si s-o gasesti plastifiata in ceara pentru MUZEU

=> Sti vorba? Nu te bate cu prostul care te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta.

1 răspuns:
| OmBanal33 a răspuns:

Ma retrag, intr-un final, eu mi-am facut meseria, am dat recomandari si am facut tot ce am putut, daca respectivul nu respecta ce am spus si reprezinta un pericol, este strict problema lui, nu am nici-o vina daca e prost.
De prosti trebuie sa te feresti.
In nici-un caz nu as fi facut ce ai facut tu, sa imi iau eu din timp pentru o greseala a unui prost.
Viata merge inainte, supravietuieste care poate. Simplu