| AdyP20 a întrebat:

Am o placa de baza Asrock Conroe1333-D667. Vreau sa bag o placa video pe el. Imi trebuie sa aiba pixel shader 3.0 minim si sa fie pana in 200 de lei. Unii mi-au recomandat x800 dar are numai shader 2.0. Eu ce am gasit a fost un ATI Radeon HD 5450 cu 135 de lei insa nu are cooler, numai racire pasiva. Daca as pune un cooler improvizat pe el m-as putea descurca? Precizez ca imi trebuie la niste programe 3D si le cam ard.

Răspuns Câştigător
| virusake a răspuns:

La niste programe 3D, iti sugerez sa nu te incurci cu porcaria aia de ati, ca nu o sa rezolvi nimic.

Iti recomand un efort de 76 de lei pana la:
...5-128-bit/

Memoria este de tip GDDR5 si are un bus de memorie de 128 bit (incomparabila cu restul din aceasta categorie de pret).
In functie de programele 3D pe care le folosesti, un plus pentru nVidia ar putea fii tehnologiile specifice (PhysX si CUDA).

1 răspuns:
| anonimous123 a răspuns:

Iti voi arata eu niste placi video destul de bune pana in 200 lei. Acel Radeon x800 este o placa veche, de aceea are decat pixel shader 2. Unii ti-au recomandat acea placa pentru ca e pe 256 bit dar e pe arhitectura veche. Uite ce-ti recomand eu pana in 200 lei:http://www.pcgarage.ro/placi-video/leadtek/winfast-gt-520-1gb-ddr3-64-bit/ aceasta placa are pixel shader 5, daca imi vei spune ce programe 3d vrei sa folosesti atunci iti voi putea da un raspuns mai exact de ce placa ai nevoie. La programele 3d nu cred ca te va ajuta o placa pe 64 bit cu o latime de banda atat de mica ci o placa cu o latime de banda mai mare si o frecventa a memoriei mai mare...depinde ce crezi tu prin programe 3d