Descarca si instaleaza Avast Free. Inainte de asta DEZINSTALEAZA orice alt antivirus daca ai. Avast vine 'la pachet' cu Google Chrome, dar instalarea astuia din urma e optionala. Dupa instalare da restart si lasa-l sa scaneze tot sistemul (poate dura vreo ora daca ai HDD mai mare de 120 GB), si apoi te protejeaza fara sa-ti haleasca din resurse. La prima scanare, daca gaseste ceva fisiere infectate afiseaza o lista de optiuni, eu am ales stergerea definitiva, nu carantina sau alte alea. Succesuri!
Dacă foloseşti calculatorul mai mult pe partea de internet şi multimedia şi mai puţin jocuri îţi recomand cu căldură o distribuţie Linux. Îţi va lua ceva timp până te vei obişnui cu mediul de lucru diferit însă pentru PC-ul tău e singura soluţie de a avea un sistem de operare modern. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că acolo nu ai nevoie de antivirus, deci nu are cine să îţi mănânce inutil din resurse...
Eu iti recomand Microsoft Security Essentials, acest anti-virus nu consuma prea multe resurse din computer.Am un tutorial pe blogul meu despre el. Avantajul lui este, ca, in timpul scanarii poti sa decizi cat sa consume din performantele computerelui in timpul scanarii, asta e un avantaj. E gratuit, dar functioneaza doar pe Windows original.Link-ul catre tutorial : http://alex2000tutoriale.blogspot.com/......alsun.html
Eu te sfatuiesc un complet formate si un anti-virus bun este ESE Nod32 versiunea 4. 0. 468. 0