| Dj Boalca a întrebat:

Am o problema la computer...imi functioneaza foarte bine 15-20 de minute si dintr-o data se stinge chiar si fara nici o aplicatie.imi puteti spune cam ce problema ar putea fi si ce trebuie >facut?

13 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Poate fi un virus. Rezolvare: cea mai buna solutie este formatarea HDD-ului.
Poate fi incalzirea procesorului din cauza cooler-ului sau tensiune prea mare. Se poate rezolva prin curatarea cooler-uli si ungerea angrenajului de sub eticheta de pe el (se poate inlocui cu hartie autoadeziva) Se verifica tensiunea si se schimba sursa. Bios-ul n-are nimic.
Mai poate fi undeva un scurcircuit. Trebuie inlocuite pe rand toate piesele componente.
Concluzia: numai un service te poate ajuta.

| cosmon a răspuns:

Vezi sa nu ai nimic dubios in folderul startup sau in startupul de la windows! Verifica cu ccleaner! Intradevar poate fi vorba si de un virus, ia un antivirus trial mai puternic gen kaspersky sau bitdefender si dai o scanare! Dar mai intai uitate sa nu fie ceva care iti stinge pc in startup!
! daca ar fi vorba de ceea ce a zis Oktavian incearca sa scrii in run shutdown -a! cat despre Oktavian ala nu e un virus e doar o comanda a windowsului dar toti fraierii fac tutoriale pe youtube si spun ca e virus ar cei care se folosesc de asa ceva s afaca rau altora nu sunt decat niste fraieri care nu demonstreaza decat incultura lor!

| hamsterx a răspuns:

Problema este cauzata de la coolerul de pe procesor. Cand ai sters ultima oara radiatorul de sub cooler? Incearca daca il stergi sa pui si niste pasta termoconductoare intre procesor si radiator. te pup

| User a răspuns:

Nu stiu. cel mai bine ar fi sa-l duci la un service. Eu unu cred ca e ceva legat de bios, sau poate fi un virus, un trojan... doar cred.

| User a răspuns:

A, acum imi amintesc ca si eu am patit la fel. mi se stingea din senin. era scurtcircuit. poate la fel e si la tine.

| addme a răspuns:

Cum au zis si altii: mult praf pe cooler (nu mai ventileaza iar computerul este programat din sistem sa se stinga daca atinge o anumita temperatura), si inca ceva - sub nicio forma sa nu il cureti cu aspiratorul - sufla mai degraba.

| Laura_5858 a răspuns:

Mi s-a intamplat si mie, numai ca mie mi se restarta, si nu se mai deschidea. l-am lasat inchis vreo 2 saptamani cat am fost plecata in vacanta si cand m-am intors mergea perfect, chiar nu stiu care era problema.

| nimic`pentru`nimeni a răspuns:

Desfal si mai da jos prafu de pe cooler-ul de la procesor! si daca tot face faze, dai un format!

| Oktavian a răspuns:

Cred ca ai un virus care e menit pentru a stinge computerul automat si eu pot face asa fel de virus nu e deloc complicat.

| oky a răspuns:

Ai mult praf la cooler-ul de la procesor. Nu mai ventileaza bine si procesorul se incinge si pc-l se stinge ca asa am pati si eu. Curatal bine cu o pensula sau cu aspiratorul si o sa vezi ca nu se mai stinge. Cel putin la mine a functionat.

| rapidista a răspuns:

Problema asta am avut-o si eu, dar mie nu mi-se inchidea ci se reseta. Am intrebat pe cineva care se pricepea cat de cat si mi-a spus ca din cauza virusilor. Acum am schimbat windows-ul si numai am nici-o problema cu el.

| marius8 a răspuns:

Foarte posibil să fie nevoie să schimbi sursa. asta în cel mai bun caz. Dacă nu, s-ar putea să fie nevoie de o placă de bază nouă. În orice caz, este o problemă hardware.

| vincze a răspuns:

Aceeasi problema am avut si eu! La mine cauza a fost placa de baza!