Nu folosi disckuri blu-ray pentru stocare man, foloseste hdd extern sau hdd normal cu caddy. Alea is gandite sa te uiti la blu-rays, nu sa transferi date cu sau de pe ele
Pai daca la scriere merge cu 17, 5 MB/s, de ce ar merge la citire doar cu 1, 4, tot date.
Ciudat, daca poate citi un Blu Ray film cu 5-10 MB/s, asa poate si copia acel film, ca tot viteza de citit date e.
Si pe DVD de 25 GB la fel face, lasa-o dracu, alea BD RE care-s RW.
Sta enorm pana isi ia DVD cum s-ar zice, pana e in stare sa-l folosesti, la DVD normale si dual layer sta putin sa-si ia discu, se aude zgomotul ala putin si apoi intra in starea cand sa-l folosesti.
La asta de 25 GB am testat acu, caraie 3-4 minute dar apoi merge cu 13-14 MB/s, e okey.
Poate la ala de 100 caraie 10 min, o trebui sa astept, dar tot nu e okey.
Dual layer sau normale copiaza de pe el pe HDD cu un 10 MB/s, ala de 100 si 25 GB cu maxim 1, 4 MB.
Ceva nu e in ordine, pai asa nu poate citi nici filme cu viteza mai mare de 1, 4 MB/s! Adica ar trebui filme de maxim 10 GB doua ore, eu stiam ca filmele Blu Ray au si 50 GB.
HDD se poate defecta oricand, asa discurile raman si 30 ani, la mecanica dela HDD ce pretentii poti avea la ea?
Si daca dupa 20 de ani apar alte medii, transferi pe alea de pe discuri, dar le ai mereu.
Am revenit, mda, dupa 2-3 minute de caraiala la ala de 25 GB