| Steaua11 a întrebat:

Am schimbat sursa PC-ului anul trecut. Fata de vechea sursa are si un pic de zgomot dar mai ales imi face o racoare in camera de nu mai am nevoie de racitor de aer sau aer conditionat. Baiatul de la magazin care mi-a instalat-o spre sfarsit mi-a zis ca iti leg si aia(ceva fir) la sursa? Fara sa stiu despre ce e vorba eu am zis "da, sigur"! Nu stiu daca asa e sursa asta sau e altceva?

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pentru acel fir separat de care ne zici si nu stii ce e cu el trebuia pusa poza ca sa ne dam seama

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi inapoi la el si intreaba l pe el ce ti a legat el stie

| NLS a răspuns:

Poate fi vorba despre mai multe:

Fir pentru iluminare RGB, daca carcasa sau vreun ventilator au lumina RGB.

Cablul vreunui ventilator ce avea mufa veche de tip molex, si nu se putea conecta la placa de baza.

Alimentarea cu curent a unei unitati optice (CD-ROM, DVD-ROM, etc), asa numitul SATA-Power. (sau daca PC ul e antic, poate fi chiar mufa Molex)

Nu avem de unde stii, pana nu vedem poze clare cu cablurile ce pleaca din sursa, si cu toata imaginea PC ului, sa identificam ce piese ai in el.

In orice caz, e ceva normal, sursa e cat se poate de standard cel mai probabil, cu exceptia cazului cand unitatea este OEM, atunci sursa s-ar putea sa aiba un format proprietar (adica nu respecta dimensiunile si forma standardului ATX, ci are o forma aparte, aleasa de integratorul sistemului: DELL, HP, LENOVO, FUJITSU, ETC)
Insa chiar si in acest caz, in afara formei si a dimensiunilor, celelalte lucruri sunt la fel, inclusiv iesirile (mufele unde conectezi componentele).

| Steaua11 explică (pentru NLS):

Win10 pro 64 bit, Syst. Manuf. Asus, Proc. Intel Pentium CPU G3260 3.30 GHz(2CPUS) Memory 6144 ram, NVIDIA GeForce GT730, sursa Serioux Power Supply 450w(SRX-450W12CM).
URMARESTE CLIPUL ACESTA! https://www.youtube.com/watch?v=uJO6hPr478w

| Adrian5575 a răspuns:

Asa e ventilatorul, mai puternic si mai galagios, nu ai ce sa ii faci.