anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau idei de aplicații la tastat, ce as putea să îmi atașez la tastatura mea. Mă refer când scriu sa am o corectare automată și de înaltă calitate? Am căutat pe magazinul play și nu am găsit cine știe ce. Am și eu autocorector, dar nu e cine știe ce.

8 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Nu ai autocorector?

| Raluka0001 a răspuns (pentru Celcestietot):

Ba da, dar voiam ceva mai avansat

| gabicoo a răspuns (pentru Raluka0001):

DEX-ul! Sau Gramatica pentru toți!

| Raluka0001 a răspuns (pentru gabicoo):

Oameni buni! Înțelegeți că știu să scriu corect, etc, dar tastez foarte rapid și câteodată tastele nu își fac bine treaba!

| NLS a răspuns (pentru Raluka0001):

Nu exista un autocorector mai bun decat pe Gboard (de la Google) sau SwiftKey (de la Microsoft).
Eu folosesc Swiftkey.
Problema e urmatoarea.
AI-ul, in afara da cautare si comparare cu o baza de date, functioneaza invatand si reproducand intrarile.
Asta presupune ca o perioada de 6 luni-1 an, sa scrii exact ce doresti sa exprimi, astfel ca el sa nu memoreze si sa iti propuna cuvinte anapoda.
Exemplu:
Ai scris la inceput cand ai inceput sa folosesti telefonul (tastatura mai exact, daca a fost instalata ulterior ) "sent" in loc de "sunt".
Atata timp cat nu stergi aceasta inregistrare din baza de date, (in Swiftkey se pot sterge, in Gboard nu stiu exact), mereu cand vei scrie "sunt", el va inlocui cu "sent", pentru ca asa a invatat.

Mai conteaza si sa setezi limba telefonului, - si mai ales a tastaturii, - pe romana.

| CIaudiu a răspuns:

La ce te referi mai exact prin "nu stiu bine sa ma exprim"? Daca nu-ti gasesti cuvintele in a exprima ceva, atunci tastatura nu poate face nimic. Recomandarea ar fi sa citesti multe carti care sa te ajute sa te exprimi mai usor. Daca ai probleme gramaticale, tastatura te poate ajuta (gboard e cea mai buna) insa cel mai recomandat ar fi sa inveti sa scrii cu ajutorul unor carti de gramatica. Nu totul se rezuma la digital. Ce vei face cand va trebui sa scrii ceva de mana, o declaratie, o observatie etc? E nasol in 2022 sa nu stii sa scrii corect gramatical, mai ales ca fata.

| Raluka0001 a răspuns (pentru CIaudiu):

Doamne, dar numai de aroganți dau aici. Știu să scriu corect din toate punctele de vedere, doar că mă grăbesc... In fine nu stau să dau explicații celor ce cred că "știu tot", dar altceva decât a jigni, nu știu

| CIaudiu a răspuns (pentru Raluka0001):

Nu e vorba de aroganta. Eu doar am raspuns la ce ai scris tu. Vad ca ti-ai editat intrebarea - inseamna ca ti-ai dat seama de greseala. Nu e vina mea ca ai scris "nu stiu bine sa ma exprim". Daca ai fi scris "scriu repede pe telefon si din cauza asta se mai intampla sa scriu gresit" iti raspundeam altfel.