Ca sa existe, ar fi trebuit ca cineva sa-l creeze. Dar un om capabil sa creeze un limbaj de programare, cu siguranta stie si engleza si nu ar construi limbajul in romana. Vezi problema?
Un limbaj de programare cere prea multe cunostinte, resurse si efort pentru a merita sa fie facut intr-o limba vorbita de doar 0.25% din populatia planetei.
Este ca si cum ai intreba "exista vreo simfonie compusa special pentru a fi interpretata la frunza, pieptan si os de peste?"
Sunt suta la suta sigur ca nu este pentru ca si primele pc uri romanesti au avut programarea in engleza. Nu stiu nici la ce ar fi de folos, daca inveti programare nu mai conteaza in ce limba sunt comenzile.
Doar daca iti faci tu propriul limbaj, altfel nu, si nici nu i as vedea scopul.
Sa creezi un limbaj de programare cu o asemenea limitare nu ar insemna decat resurse irosite
Https://en.m.wikipedia.org/wiki/Non-English-based_programming_languages
Nu apare aici, deși e tot posibil. Am avut un profesor la facultatea care a lucrat că programator înainte de '89 și spunea că acolo unde lucra (precum la stat) aveau un limbaj al lor. Și din câte știu mai e o firmă în Cluj care are propriul ei limbaj de programare, deși se poate să fie firmă de origine străină deci să nu aibă română la bază.